Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Aparatul dentar: o alegere bună pentru adulți?

Aparatul dentar: o alegere bună pentru adulți?

Deși poate le vedem cel mai des la adolescenți, aparatele dentare sunt tot mai folosite și de către adulți. Asta pentru că dinții pot fi mișcați și îndreptați la orice vârstă.

Aparatul dentar: o alegere bună pentru adulți?
de Georgiana Adam    |    06 Iun 2023   •   18:14

Aparatele dentare și în cazul adulților sunt folosite pentru pentru a obține un zâmbet frumos dar nu numai. Aparatele dentare au beneficii și asupra afecțiunilor dentare, cum sunt problemele maxilarelor sau golurile dintre dinți, care pot afecta sănătatea gingiilor.

Există diverse tipuri de aparate dentare disponibile pentru adulți, care au diferite prețuri și specificații, la fel ca și pret fatete dentare și celelalte servicii, pentru a fi accesibile tuturor.

De ce să alegi un aparat dentar ca adult

Nu este niciodată prea târziu pentru a obține zâmbetul și dinții la care ai visat mereu. De aceea nu aștepta până când lucrurile se înrăutățesc dacă știi că ai probleme dentare care pot crea disconfort medical. Și chiar dacă cei din jur te pot privi ciudat, nu lăsa părerile nimănui să stea în calea sănătății tale. Sau optează pentru un aparat dentar invizibil dacă ți se potrivește, care este mai discret și mai ușor de purtat. Poți decide împreună cu medicul dentist tipul de aparat potrivit și tot acesta îți va răspunde la toate întrebările. Astfel împreună puteți alege cel mai bun plan.

Iată câteva beneficii:

-Corectarea problemelor dentare: un aparat dentar te poate ajuta chiar și la vârsta adultă să îți corectezi problemele de aliniere, ceea ce va îmbunătăți aspectul și sănătatea dinților.

-Îmbunătățirea aspectului dinților: dinții strâmbi, spațiile dentare sau alte probleme estetice vor putea fi corectate, pentru un zâmbet mai atrăgător.

-Dinți mai sănătoși: dinții curați și aliniați sunt mai ușor de întreținut și de menținut. Astfel se poate reduce riscul cariilor dentare, problemele gingivale și alte probleme dentare.

-Creșterea încrederii în sine: odată ce estetica dinților este rezolvată, mulți adulți observă o creștere a încrederii în sine și se simt mai confortabil și cu încredere în relațiile sociale și profesionale.

Nu vei purta aparat dentar pentru totdeauna

Unii adulți își imaginează că dacă încep să poarte aparat dentar, vor rămâne blocați cu el pentru o lungă perioadă de timp. Însă aparatul poate fi purtat la orice vârstă și nu diminuează atractivitatea. În funcție de problemă și de tipul aparatului, te poți aștepta între câteva luni și doi ani. Însă purtarea este influențată de severitatea problemei, de aceea medicul dentist îți poate da un raspuns mai aproape de realitate. Însă tehnologia evoluează, la fel și ortodonția, așa că timpul de purtare al aparatului poate fi mai scurt.

Un zâmbet spune foarte multe despre o persoană așa că nu mai aștepta și dacă ai nevoie, folosește un aparat dentar pentru un zâmbet încrezător.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close