Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Austria, locul unde mulți români își regăsesc sănătatea pierdută

Austria, locul unde mulți români își regăsesc sănătatea pierdută

Nu este nevoie să oferim multe detalii referitor la sistemul medical românesc. Ar fi prea multe de spus, și din păcate, majoritatea informațiilor ar fi negative.

Austria, locul unde mulți români își regăsesc sănătatea pierdută
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mar 2022   •   11:00

Aproape că nu este zi să nu citim sau să vizionăm o știre pe canalele media din care să aflăm ”minuni” de acest gen. Și să ne mai mire faptul că unii dintre conaționalii noștri au ales să se trateze la clinici și spitale de peste hotare? Spitalul AKH Austria este o optiune de luat in calcul.

Turismul medical ia amploare

În decursul anilor, cu toții am auzit de persoane mai mult sau mai puțin cunoscute care au optat pentru unități sanitare din străinătate atunci când încercau să își regăsească sănătatea pierdută. Aceasta poartă numele de turism medical, și se pare că pentru mulți dintre ei, această decizie a făcut diferența dintre viață și moarte.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La ora actuală, turismul medical s-a dezvoltat enorm, și astfel tot mai mulți oameni au acces la tratamente medicale excelente. Este vorba despre multe domenii ale medicinii, cum este cazul tratamentelor și intervențiilor chirugicale, dar nu trebuie să uităm nici de tratamentele ortopedice, de fertilizare sau cele oncologice. În ultima vreme, chiar și tratamentele stomatologice au ajuns să fie rezolvate tot peste hotare, pentru că avantajele sunt mult mai numeroase așa.

Austria, o locație preferată de români

Există multe țări recunoscute la nivel mondial pentru serviciile medicale oferite aici, unele la un nivel calitativ foarte înalt. Printre ele se află și Austria, țara unde mulți români au decis să își rezolve problemele de sănătate. De altfel, este cunoscut faptul că inclusiv fostul președinte Traian Băsescu a optat pentru Viena pentru a-și rezolva problemele cu piciorul.

De la un român, pentru români

Atunci când cauți informații despre turism medical Austria, primele date care îți apar sunt cele despre AKH Viena – Spitalul general din acest oraș. Este unul dintre locurile unde poți beneficia de cele mai bune tratamente, grație ajutorului oferit de Austria Medical, o firmă austriacă înfiinţată de un român, care s-a specializat în activităţi de turism medical. Câteva sute de români au apelat la serviciile lor, indiferent că a fost vorba despre tratamente sau chiar intervenții chirugicale grave.

Decizia de a te trata peste hotare, poate părea un moft, și chiar un ușor snobism. De fapt, oricât am vrea să ne apărăm sistemul medical românesc, trebuie să fim realiști și să înțelegem că de multe ori suntem pur și simplu depășiți de situație. Și, în condițiile în care noi sau cineva drag nouă suferă, este clar că vei face tot ce îți stă în puteri pentru recuperearea sănătății pierdute. Sunt extrem de puține locurile din țară unde se face medicină de performanță, dar și aici se ajunge destul de greu, iar listele de așteptare sunt imense. La fel și costurile. Poate părea o exagerare, dar uneori poate fi mai ieftin să te tratezi la un spital sau o clinică din Austria, iar rezultatele vor fi mult mai bune decât în țară.

Timpul chiar este esențial atunci când vine vorba despre sănătate și o adevărată tragedie, așa că se lucrează după modelul austriac, deja consacrat în întreaga lume: rapid și eficient.

Regăsește-ți sănătatea pierdută

Aproximativ 20 de români ajung în fiecare lună, în Austria, prin firma despre care tocmai ce ți-am amintit. Este vorba, în primul rând, espre persoane care au nevoie de tratamente și intervenții chirurgicale în domenii medicale precum chirugie, oncologie, dar există și cazuri de accidente sau de arși. Aceștia petrec aproximativ 10 zile în spital, dar această durată depinde de fiecare caz în parte.

Dacă tu sau cineva drag ție are o problemă de sănătate pentru care, în țară, ai primit doar ridicări din umeri, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la luptă. Dimpotrivă, trebuie să te ridici și să fii mai puternic! Caută informații despre metode de tratament inovative și locurile din lume unde acestea sunt aplicate cu succes. Pentru a reuși este nevoie de oameni îndrăzneți, care nu renunță niciodată la luptă! Și crede-ne, am văzut multe cazuri care păreau irecuperabile – cel puțin după opiniile medicilor din țară, și care în Austria chiar și-au găsit vindecarea!

Șansa la viață depinde uneori de o singură decizie

La prima vedere, pare destul de scump să apelezi la această metodă, iar Austria pare o variantă destul de costisitoare. Unele persoane chiar ar putea replica și faptul că există clinici și spitale în Turcia, de exemplu, unde costurile sunt mai mici. Răspunsul nostru este însă unul clar: există diferența de calitate, iar unele proceduri și intervenții care nu pot fi efectuate în nicio alta altă țară pot fi încununate de succes în Austria.

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close