Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Bandă alergare - cum o alegi pe cea potrivită pentru nevoile tale

Bandă alergare - cum o alegi pe cea potrivită pentru nevoile tale

Dacă dorești să îți menții greutatea corporală în limitele normale vârstei și înălțimii tale, să-ți întărești musculatura sau să-ți pregătești corpul pentru zilele de vară, o bandă alergare îți va fi de folos, ajutându-te să-ți atingi obiectivele.

Bandă alergare - cum o alegi pe cea potrivită pentru nevoile tale
de Georgiana Adam    |    02 Feb 2022   •   15:32

Cum funcționează o bandă de alergare?

Banda de alergare este un instrument fitness popular și poate fi folosită atât de începători, cât și de persoanele experimentate.

Conceptul de funcționare al benzii este unul extrem de simplu: aceasta funcționează cu ajutorul unui motor ce rotește o bandă. Motorul setează viteza cu care se mișcă, banda rotindu-se în funcție de viteza cu care se învârte motorul. 

În momentul alegerii unei astfel de echipament de fitness, optează pentru o banda alergare care să dețină caracteristicile specifice, pe care le cauți: o înclinare potrivită a benzii, viteza maximă, dimensiunea benzii, programele prestabilite, limita de greutate, precum și diverse funcții de monitorizare. 

Înclinarea benzii

Înclinarea benzii îți permite să mimezi mersul și alergarea atât pe o pantă 0, cât și pe un nivel de înclinație mai mare. Dacă dorești să experimentezi mersul și alergarea pe o suprafață înclinată, banda de alergare trebuie să îți ofere posibilitatea înclinării până la 12-15%. 

Viteza maximă de alergare

Viteza de alergare pe bandă trebuie să îți permită reglarea în funcție de nevoi. O bandă profesională îți oferă posibilitatea alegerii unui viteze maxime de pănâ la 20-22km/h pentru performanțe cu adevărat satisfăcătoare.

Dimensiunile benzii de alergare

Dacă dorești să mergi în pas alergător sau să alergi, atingând viteze de până la 20km/h, alege o bandă cu dimensiuni între 50 cm și 55 cm, prima variantă fiind mai potrivită pentru mers, în timp ce o bandă de 55 cm îți va fi mai folositoare pentru o sesiune de alergare. 

Programe pentru antrenament 

Programele prestabilite pentru antrenament, printre care regăsim sprintul, distanța, mersul, reprezintă cea mai importantă caracteristică ce trebuie avută în vedere pentru alegerea benzii potrivite. Acestea te vor ajuta să pierzi în greutate și să te menții în formă, prin ajustarea programelor în funcție de nevoile personale. 

Limita de greutate admisă

Anumite benzi de alergare suportă o limită de greutate maximă pentru a funcționa în mod corespunzător. Verifică cu atenție această limită și alege o bandă în funcție de greutatea ta corporală. 

Aplicații moderne

Dacă dorești să-ți monitorizezi ritmul cardiac, o bandă de alergare trebuie să beneficieze de înregistrarea pulsului, fie prin folosirea unor senzori pe mâner, fie prin folosirea unui curele de piept. 

Benzile moderne dispun de o serie de aplicații și funcții de entertainment. Pentru monitorizarea țintei de viteză, de calorii, distanță, sau dacă îți dorești să folosești diferite gadgeturi în timp ce alergi, optează pentru un model care să îți ofere toate aceste caracteristici. 

Alege banda de alergare potrivită nevoilor tale, motivează-te suficient și începe să-ți construiești silueta perfectă, menținându-ți în același timp corpul sănătos și puternic.

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close