Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Camera adolescentului: 5 trucuri pentru o amenajare reușită

Camera adolescentului: 5 trucuri pentru o amenajare reușită

În perioada adolescenței, pentru tineri sunt foarte importante relațiile pe care le leagă în afara familiei, statusul social pe care îl capătă în cercurile de prieteni și exprimarea personalității lor prin toate mijloacele pe care le au la dispoziție.

Camera adolescentului: 5 trucuri pentru o amenajare reușită
Sursa foto: Pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2022   •   12:34

Acestea fiind spuse, camera lor trebuie să reflecteze aceste lucruri și să le creeze un spațiu sigur, confortabil, intim și creativ. Iar dacă dorești să amenajați împreună încăperea, trucurile de mai jos vor asigura succesul!

1. Ia în considerare nevoile schimbate ale adolescentului tău

Mai presus de orice, este necesar ca încăperea copilului tău să fie funcțională și să servească rolurile de bază ale unei camere pentru adolescenți.

Tânărul are nevoie de un pat mai mare decât în copilărie, așa că acum este momentul să îl schimbi cu unul mai încăpător și mai confortabil. Apoi, multiplele spații pentru depozitarea jucăriilor se pot transforma în spații pentru cărți, caiete și alte rechizite necesare pentru liceu.

Iar dacă pereții au fost, până acum, acoperiți cu un tapet copilăresc sau vopsiți într-o culoare care nu îl mai reprezintă pe adolescent, acum este timpul să renovezi. Alegeți împreună o nuanță potrivită și, eventual, stickere autocolante cu mesaje reprezentative sau chiar o tablă magnetică sau cu cretă, pe post de agendă sau spațiu pentru exprimare artistică.

2. Creează spațiu pentru socializare

Fără îndoială, adolescentul tău va începe să iasă tot mai des cu prietenii și va dori să îi poată invita pe aceștia și acasă. Oferă-i un cadru intim și cool, amenajând în camera sa locul perfect pentru gașcă.

Găsește online un fotoliu de tip puf de calitate superioară, apoi cumpără câteva astfel de fotolii colorate și extrem de comode. Sunt disponibile într-o gamă variată de forme și nuanțe, așa că vei găsi, cu siguranță, ceva pe placul copilului tău.

Poți completa spațiul cu un covor rotund, care să delimiteze vizual zona de socializare, precum și cu o măsuță de cafea joasă, plasată în centrul zonei.

3. Include un loc pentru exprimarea personalității

În adolescență, fiul sau fiica ta are nevoie de spațiu pentru exprimarea personalității îndrăznețe pe care o are. În această perioadă din viață, tinerii se identifică puternic cu artiștii preferați, fie că este vorba despre muzicieni, trupe din genul preferat, actori din filmele favorite sau alte modele pe care le admiră.

Așadar, oferă-le ocazia să își afișeze postere sau diverse obiecte decorative pe pereți. Poți amenaja chiar un panou din plută, unde tânărul să își facă diverse colaje cu mesaje, versuri, desene sau poze.

4. Iluminează camera într-un mod cât mai cool

Corpurile de iluminat pot schimba radical o încăpere, transformând-o dintr-o cameră banală într-una modernă și cool, perfectă pentru un adolescent.

De exemplu, poți renunța la lustra clasică de tip aplică minimalistă și poți monta o lustră modernă, cu mai multe becuri cu design industrial, care atârnă din tavan la înălțimi diferite.

De asemenea, poți opta și pentru baghete cu lumină LED ce își schimbă culoarea. Acestea sunt extrem de actuale și pot fi personalizate în funcție de atmosfera dorită de tânăr, în orice moment al zilei.

Benzile LED ce pot fi lipite de-a lungul patului sau de-a lungul mobilierului sunt o altă idee creativă, ce va fi cu certitudine pe placul adolescentului tău.

5. Oferă intimitate

Una dintre cele mai mari nevoi ale copilului tău ajuns la adolescență este intimitatea. De aceea, este important să îi oferi un spațiu personal și sigur.

Poți face acest lucru cu ajutorul unui poster interactiv lipit pe ușa camerei lui, unde acesta să lipească sau să deseneze coduri pentru fiecare ocazie: „accesul strict interzis”, „bate la ușă”, „astăzi poți intra” și așa mai departe.

Astfel, vei stabili limite sănătoase între tine și adolescent, iar el se va distra pe cinste cu mesajele amuzante, știind că îi vei respecta intimitatea.

În final, camera tânărului tău va fi una super modernă, pe care o va adora și în care îi va face mereu plăcere să își petreacă timpul, atât singur, cât și alături de prietenii săi.

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close