Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Care este rolul unui designer de interior când vine vorba de amenajări și ce beneficii îți poate aduce colaborarea cu acesta

Care este rolul unui designer de interior când vine vorba de amenajări și ce beneficii îți poate aduce colaborarea cu acesta

Un spațiu oarecare poate fi transformat total printr-o amenajare coerentă din punct de vedere vizual și eficientă din punct de vedere practic.

Care este rolul unui designer de interior când vine vorba de amenajări și ce beneficii îți poate aduce colaborarea cu acesta
de Georgiana Adam    |    02 Apr 2024   •   10:41

În timp ce unii oameni au un simț înnăscut pentru design, mulți se simt copleșiți de toate alegerile pe care trebuie să le facă pentru a crea un spațiu armonios, funcțional și confortabil. Aici intervine rolul esențial al unui designer de interior.

Designerii de interior își folosesc cunoștințele și talentul artistic pentru a transforma aceste idei în concepte reale de design, permițând clienților să vadă potențialul spațiului lor. Iată ce beneficii poate să aducă colaborarea cu un designer de interior:

Transformă spațiul existent într-un interior adaptat nevoilor tale

Un designer de interior este un expert calificat care înțelege și transpune în practică nevoile și ideile tale de amenajare. Pe parcursul consultărilor, acesta află care îți sunt gusturile, stilul de viață, bugetul și nevoile în legătură cu spațiul respectiv. Ulterior, el vine cu soluții concrete, personalizate, care îndeplinesc atât cerințele practice, cât și pe cele estetice.

Atunci când colaborezi cu un designer ori cu o firmă de design amenajari interioare ai garanția că, la final, vei obține un spațiu perfect adaptat nevoilor tale și care reflectă personalitatea și stilul tău.

Îți salvează timp și bani

Contrar credinței populare, colaborarea cu un designer de interior se poate dovedi mult mai avantajoasă din punct de vedere financiar, decât dacă mergi cu o amenajare pe cont propriu. Designerii au tot timpul în vedere bugetul pe care îl presupune un proiect de amenajare și fac tot posibilul să se încadreze în el. În plus, ei știu de unde să cumpere, cum să prioritizeze cheltuielile și cum să negocieze cu furnizorii, astfel încât, la final, proiectul de amenajare să fie gata la timp și în buget.

În loc să faci greșeli costisitoare și să pierzi timp căutând soluții la tot felul de probleme, mai bine apelează la serviciile unui expert. Altfel, vei vedea că suma pe care ai cheltuit-o reparând toate greșelile de design depășește cu mult cat costa designerul de interior.

Are idei ingenioase pentru optimizarea spațiului

Un designer de interior poate veni cu idei ingenioase pentru maximizarea spațiului și transformarea lui într-un concept unitar, astfel încât să asigure confortul și funcționalitatea acestuia, în funcție de necesitățile clientului.

De exemplu, la o amenajare magazin, atenția la detalii este foarte importantă. Un designer specializat în astfel de amenajări va ști să creeze o atmosfera primitoare și să pună în valoare, prin elemente de design, produsele puse la vânzare. Paleta de culori, iluminatul, mirosul și organizarea rafturilor și a vitrinelor, toate trebuie gândite în așa fel încât să facă magazinul atractiv pentru clienți și să genereze vânzări.

Iată trei motive bune pentru care merită să apelezi la un designer de interior la următorul proiect de amenajare.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close