Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce înseamnă piesele auto din dezmembrări

Ce înseamnă piesele auto din dezmembrări

Românilor le place să se deplaseze cu mașina, iar centrele de dezmembrări auto știu asta, reprezentând un adevărat „colac de salvare” pentru mulți dintre șoferii conștienți de faptul că întreținerea unei mașini merge dincolo de alimentarea cu combustibil și întreținerea estetică a autovehiculului.

Ce înseamnă piesele auto din dezmembrări
de Georgiana Adam    |    29 Sep 2021   •   16:21

Românilor le place să se deplaseze cu mașina, iar centrele de dezmembrări auto știu asta, reprezentând un adevărat „colac de salvare” pentru mulți dintre șoferii conștienți de faptul că întreținerea unei mașini merge dincolo de alimentarea cu combustibil și întreținerea estetică a autovehiculului.

Pe lângă sumele de bani date pentru achiziționarea mașinii, mai este necesară și înlocuirea unor piese auto când acestea se uzează excesiv, inspecția tehnică (ITP), rovinieta, asigurarea auto – toate făcute anual.

Și cum achiziționarea de piese noi poate fi extrem de scumpă, șoferii din România au identificat o alternativă accesibilă la achiziționarea pieselor noi de mașini, și anume, utilizarea pieselor auto second-hand, ce pot îmbunătăți starea de funcționare a autoturismului.

Fie că este vorba de schimbarea unor piese ale mașinii în interiorul motorului sau ale unor piese de caroserie la exterior, cei care doresc să investească în produse calitative, sigure, o pot face fără probleme în cadrul acestor parcuri de dezmembrări auto.

Printre puținele magazine online care vând piese auto OEM (Original Equipment Manufacturer), originale, pentru mai multe modele și mărci auto cunoscute, se numără Dezmembraru.ro – o societate comercială care funcționează legal pe teritoriul României și care primește mașini cu scopul de a le dezmembra și obține piese cu scopul de a le comercializa.

Piesele sunt vândute de către parcul de dezmembrări direct în incinta centrului sau online, pe Internet, cea din urmă variantă fiind disponibilă 24/7, la orice oră din zi și din noapte. Piesele auto second-hand pot fi utilizate exact la fel ca și cele noi, cu mențiunea că cele provenite din dezmembrări au fost deja utilizate de un alt proprietar- dar asta nu înseamnă că nu mai sunt în stare bună de funcționare.

Piese din dezmembrări auto online

Nu mai e nicio surpriză pentru nimeni să afle că piesele auto second-hand au un preț mai scăzut comparativ cu cele noi, costând mai puțin de ½ din prețul pentru piesele noi echivalente.

Avantajele utilizării pieselor din dezmembrări nu sunt deloc puține, iar consumatorii s-au convins deja de acest lucru.

Dezmembraru îndeamnă orice conducător auto să facă o alegere inteligentă și să investească în piese OEM, originale, conform mărcii și modelului mașinii, datorită numeroaselor avantaje care „vin odată la pachet” cu achiziționarea lor din parcul auto:

Piese auto originale. Toate piesele din dezmembrări auto sunt originale, atent testate și verificate de către mecanici cu experiență, se potrivesc fără probleme pe mașină și au o calitate net superioară altor piese. Piesele aftermarket - fabricate de firme mai puțin cunoscute și de o calitate inferioară - descoperite în timpul procesului de dezmembrare nu sunt oferite spre comercializare, parcul auto punând accentul doar pe produse auto originale, în stare perfectă de funcţionare.

Stoc actualizat constant. În magazinul online, stocul este actualizat săptămânal, astfel că cei interesați nu sunt nevoiți să aștepte o perioadă lungă de timp pentru piesa auto de care au nevoie să fie disponibilă pe site. Toate piesele pot fi cumpărate din același loc, fără a mai fi necesară căutarea în mai multe locuri sau în mai multe orașe, și irosirea banilor pe transport. Mai mult decât atât, piesele sunt etichetate cu un cod de bare care să ușureze căutarea.

Disponibilitate. De asemenea, în ceea ce privește disponibilitatea, aici este mai ușoară identificarea pieselor auto second-hand, mai ales pentru persoanele care dețin autoturisme mai des întâlnite în țară. În topul preferințelor șoferilor români se găsesc mașini produse de brand-uri ca Volkswagen, Opel, Audi, BMW, Mercedes, astfel că, pentru cei care dețin o mașină străină, piesele provenite din dezmembrări auto sunt și mai accesibile din punct de vedere economic.

Vândute doar cu factură și garanție. Cumpărătorii pieselor second-hand au niște drepturi foarte clare prin care pot evita situațiile neplăcute. Piesele vândute prin intermediul internetului beneficiază întotdeauna de factură și garanție de conformitate de 90 de zile. Totodată, consumatorii au la dispoziție o perioadă de 14 zile pentru a returna produsul achiziționat, caz în care vânzătorul îi poate despăgubi sau le poate înlocui piesa cu una potrivită.

Stim ca sunt foarte putine parcuri auto care vand piesele cu factura si garantie, desi este obligatoriu acest lucru. Atunci cand cumparati piese fara factura, va asumati faptul ca daca piesa nu se potriveste sau este defecta nu o veti putea returna. In acelasi timp este ilegal sa cumperi o piesa fara factura. Recomandarea noastra este sa alegeti un parc care vinde piesele cu facture si garantie pentru a evita orice neplaceri create.

Împachetare PREMIUM. Împachetarea personalizată cu elemente specifice brand-ului face ca experiența despachetării coletului să fie una impecabilă. Ambalarea PREMIUM reprezintă, înainte de toate, grijă la calitate. Stickerele reprezentative și elementele grafice îmbunătățesc experiența clientului, iar ambalajul ecologic și calitativ face o impresie la fel de bună ca și produsul din interiorul acestuia. Împachetarea PREMIUM presupune ambalarea, marcarea și etichetarea mărfii, astfel încât aceasta să nu sufere modificări pe parcursul operațiunilor de transport și manipulare.

Din grijă pentru mediu. Achiziționarea de piese din dezmembrări auto, cunoscute drept „piese verzi”, reprezintă o formă de reciclare tot mai apreciată, fapt care se traduce prin reducerea fabricării de alte piese auto și implicit, a reducerii semnificative a poluării apărute în urma producerii acestora. Prin intermediul reciclării, consumul de materie prima nouă este redus, ca de altfel, consumul de energie și nivelul de contaminare al mediului natural.

×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close