Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să alegi corect produsele de îngrijire pentru copii

Cum să alegi corect produsele de îngrijire pentru copii

Pielea bebelușilor este mai sensibilă, mai subțire și mai moale. Stratul lipidic al pielii este încă subțire în primele luni, deși glandele sebacee și sudoripare se formează de la naștere. Totuși, acestea se dezvoltă treptat și complet până la vârsta de 3 ani.

Cum să alegi corect produsele de îngrijire pentru copii
de Georgiana Adam    |    02 Mar 2022   •   10:25

Prin urmare, pielea absoarbe umezeala destul de repede și de aceea bebelușii sunt mai sensibili, pielea lor se încrețește ușor pe picioare și palme după câteva minute de baie.

Pielea delicată a bebelușilor necesită o îngijire atentă

Principalele criterii după care se aleg produsele de îngrijire pentru copiii mici sunt:

  • Siguranța produselor

  • Conținutul organic, cum sunt de exemplu produsele vegane (care nu au ingrediente de origine animală)

  • Eticheta ecologică care are marcaje ce fac dovada conținutului bine gândit, sănătos (pentru pielea sensibilă a bebelușilor) și fără compromisuri de calitate

  • Eficiență, îngrijire fără parfum și fără ingrediente alergene, ce pot irita pielea.

Cel mai important lucru este siguranța, deci trebuie să acorzi atenție compoziției produselor de îngrijre pentru copii, începând de la săpunuri de baie, șampoane, geluri, ulei de masaj, pudră (folosită în pliurile pielii ce tind să se umezească) și până la creme hidratante. De obicei produsele includ emolienți, care înmoaie pielea și o protejează de factorii externi.

Pielea bebelușilor este mai delicată decât a adulților și este predispusă la orice iritație și inflamație, la erupții cutanate, mâncărime, pete roșii, umflături, etc. De aceea, produsele trebuie să fie special create pentru bebeluși, să prevină aceste daune. În primele 3 luni de viață, pielea copilului are un pH neutru și abia apoi se formează acel mediu al pielii, cu proprietăți protectoare.

Pentru a face o îngrijire corectă a pielii bebelușilor, este necesar de aflat care sunt cele mai eficiente produse pentru copii, cu ingredinte naturale. Poți găsi cele mai bune produse pentru mamă și copil pe Notino.ro ce includ: ulei de corp și față, tetină pentru biberon, eau de toilette pentru copii, gel de curățare delicat pentru nou-născuți, șampon hipoalergenic 2 în 1 pentru copii, gel pentru spălarea copiilor și a bebelușilor cu pielea uscată spre atopică, balsam pentru refacerea lipidelor împotriva iritațiilor, gel dentar pentru copii, pudră protectoare pentru copii, etc.

În acest fel poți pregăti o listă cu produse de îngrijire a bebelușului, de care ai neapărată nevoie.

Alte sfaturi de îngrijire a pielii bebelușului sunt:

  • Pentru a preveni iritațiile, folosește un produs de curățare blând, cu un pH cât mai apropiat de cel al pielii bebelușului (un pH neutru)

  • Alege loțiuni de piele fără parfum, fără coloranți și care sunt hipoalergenici

  • Folosește produse care hidratează pielea și care o protejează de eczeme și alte afecțiuni; pielea bebelușilor este mult mai sensibilă la uscare decât a adulților

  • Evită săpunurile ce au chimicale care pot agrava iritațiile și roșeața pielii

  • Folosește un prosop moale pentru a șterge pielea bebelușului după baie, care să nu fie deloc aspru și care să nu irite pielea sensibilă a micuțului.

Chiar și alegerea scutecelor pentru copii se face cu atenție. Acestea pot fi din pânză, dacă se dorește scutece foarte confortabile. Majoritatea scutecelor din pânză din ziua de azi sunt reglabile atât la talie, cât și la picior, au ajustări elastice cu nasturi și se pot adapta perfect la dimensiunea bebelușului. Desigur, acestea sunt mai scumpe decât scutecele de unică folosință, dar rezistă mai mult, sunt elegante și durabile în timp.

Unii bebeluși pot suferi erupții cutanate din cauza salivării și de aceea au obceiul să plângă excesiv. Pentru a preveni această erupție cutanată, ce poate să apară chiar în primele zile după naștere, ei au nevoie de atenție și îngrijre adecvată. Pentru asta, mama trebuie să șteargă la timp excesul de salivă a bebelușului cu o cârpă curată, absorbantă și să spele ușor fața bebelușului când se trezește din somn noaptea. Poate face asta și în timpul hrănirii, când poate folosi sau ține la îndemână o bavețică moale pentru protejarea pielii bebelușului.

Atunci când copilul se confruntă cu saliva excesivă, este recomandat de întrebat medicul pentru a primi o opinie profesională de la acesta, privind îngrijirea copilului.

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close