Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să alegi rochia de mireasă perfectă pentru tine

Cum să alegi rochia de mireasă perfectă pentru tine

Nunta este unul dintre cele mai speciale momente ale vieții, iar acesta ar trebui să fie marcat cum se cuvine.

Cum să alegi rochia de mireasă perfectă pentru tine
de Georgiana Adam    |    19 Dec 2023   •   11:15

Unul dintre modurile prin care poți face acest lucru este să îți alegi rochia perfectă pentru tine, cu care să strălucești cu adevărat în ziua ta specială. Află din acest articol tot ce trebuie să știi despre alegerea unei rochii de mireasă și detaliile la care ar trebui să fii atentă atunci când faci această alegere.

Cum se alege rochia de mireasă?

Există o multitudine de modele în prezent din care poți alege, industria modei nupțiale fiind cu adevărat ofertantă. În zilele noastre, miresele aleg creații care să le reprezinte, acesta fiind și motivul ofertei atât de variate.

Un excelent exemplu în acest sens este site-ul AryannaKaren.ro, cu rochii de mireasă superbe pentru toate gusturile. Pe acest site veți găsi modele moderne (prințesă, sirenă, A-line și boho), celebrul designer lansând de curând Colecția 2024.

Alegerea modelului potrivit trebuie să aibă în vedere câteva aspecte esențiale, despre care discutăm în cele ce urmează:

Imaginează-ți rochia perfectă

Unele fete știu încă din copilărie cum va arăta rochia lor de mireasă, iar atunci când evenimentul se întâmplă, ele nu pierd foarte mult timp căutând sau probând modele. Totuși, pentru cea mai mare parte a mireselor alegerea rochiei implică timp, probe și retușuri, deoarece uneori socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din magazin.

Poți însă să îți iei câteva repere și să te gândești la ce model ți-ai dori și ce nu. Poți căuta în reviste de modă sau pe site-uri și magazine online. Important este să îți acorzi timp pentru analiză, deoarece aceasta te va ajuta să restrângi destul de mult aria de căutare.

Stabilește bugetul pentru rochie

Unul dintre cele mai importante aspecte în alegerea rochiei de mireasă este stabilirea unui buget. Deși ai fi tentată să cheltui oricât de mulți bani pentru modelul perfect, inainte de a lua decizia finală, este recomandat să stabilești o sumă peste care nu vei trece. În acest fel te vei asigura că nu vei depăși bugetul total al nunții și că astfel nu vei afecta și alte cheltuieli.

Alege rochia de mireasă în funcție de forma corpului tău

Fiecare femeie are forme unice, care în definitiv îi conturează imaginea. Acest lucru înseamnă că va trebui să alegi un model care să îți avantajeze formele. Există cu siguranță o rochie potrivită pentru tine, însă pentru a ști ceea ce ți se potrivește va trebui să probezi și să analizezi felul în care rochia arată pe tine. Pentru femeile zvelte sunt potrivite modelele tip sirenă sau A line, în vreme ce purtarea unei rochii de mireasa printesa complimentează pe aproape oricine. Nu uita că uneori frumusețea stă în detalii. Așadar alege o creție care să se așeze frumos pe corpul tău și care să te facă să te simți bine în pielea ta.

Cere o a doua opinie

De multe ori miresele sunt atât de entuziasmate în timpul procesului de alegere a rochiei de mireasă încât la un moment dat acesta devine mult prea copleșitor. De aceea este recomandat să apelezi la o a doua opinie și să mergi împreună cu prietena sau prietenele, cu domnișoarele de onoare, cu mama ta sau mama mirelui sau chiar să ceri părerea consultanților din magazin. De cele mai multe ori există detalii pe care poate doar cineva din exterior le poate observa, iar acest lucru te poate ajuta să vezi plusurile și minusurile fiecărei rochii, dincolo de ceea ce ți se pare la o primă vedere.

Probează mai multe modele de rochii de mireasă

Se spune că nu e recomandat să alegi prima rochie pe care pui mâna sau pe care o vezi, iar sfatul este cât se poate de bun. Este recomandat să probezi cât mai multe modele în perioada până la nunta efectivă. Astfel, vei vedea care model te avantajează cel mai bine și care se potrivește formei corpului tău. În plus, tendințele se schimbă rapid și va fi nevoie să verifici și noutățile, mai ales dacă nunta este stabilită cu cel puțin un an înainte.

Alege o rochie din materiale de calitate

Calitatea materialului din care este realizată rochia de mireasă contează foarte mult. Vorbim despre calitatea materialelor care îți vor oferi confort, deoarece în ziua nunții nu vei dori să te simți încorsetată sau transpirată. În plus, calitatea materialelor va conta și pentru aspectul rochiei, fiind cunoscut faptul că un material plin, calitativ, va avea o ținută mai bună decât decât un material subțire și necalitativ.

Desigur, o rochie de calitate are și costuri ușor mai ridicate, însă tu poți seta un buget și poți vedea care sunt modelele pentru care te încadrezi. Vei observa destul de repede faptul că un model de calitate este mai promițătoare, mai bine realizată, cu mai multă atenție la detalii. Acest lucru te va ajuta să iei mai ușor decizia cu privire la rochia perfectă de mireasă pentru nunta ta.

Verifică accesoriile necesare pentru rochie

Unele tipuri de rochii de mireasă necesită completarea discretă a unui set de bijuterii, în vreme ce altele pot fi complimentate de pantofi sau voal. În prezent se pune un foarte mare accent pe simplitate, pe eleganță și naturalețe, iar acest lucru se vede și în modelele moderne de rochii de mireasă. Acestea pot avea croieli distincte și pot avea dantelă, perle sau alte elemente speciale. De asemenea, ele pot fi îmbogățite doar cu elemente textile (funde, falduri etc.).

Alegerea rochiei de mireasă poate fi un proces de durată, poate implica mai multe persoane. Poate implica ajutorul consultanților, al wedding planner-ului sau poate necesita analiză ed conținut pe tendințe. În final însă rochia de mireasă este o alegere personală, iar toate probele și verificările ar trebui să concure spre a oferi un rezultat de care tu să fii deplin mulțumită. Acordă-ți timp și alege ceea ce ți se potrivește, ceea ce îți place, iar nunta ta va fi adevărat un succes în care tu vei juca rolul principal.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close