Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum alegi tipul potrivit de pat, în funcție de stilul de amenajare

Cum alegi tipul potrivit de pat, în funcție de stilul de amenajare

Alegerea patului potrivit poate fi o alegere dificilă, însă te poți ghida după stilul de amenajare pe care ți-l dorești.

Cum alegi tipul potrivit de pat, în funcție de stilul de amenajare
Sursa foto: Pexles
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Apr 2022   •   17:07

În acest articol avem trei propuneri pentru tine: stilul minimalist, stilul rustic și stilul art-deco. În funcție de preferințele tale, îți vom oferi recomandări pentru cele mai potrivite paturi, care să te ajute să-ți transformi dormitorul în cel mult visat. 

Alegerea patului în funcție de stilul de amenajare

Tipul potrivit de pat este cel care se pretează cel mai bine nevoilor tale. Cu siguranță anumite modele sunt mai potrivite pentru un stil de amenajare decât pentru altul, așa că este important să ai și acest aspect în minte. Iată ce îți propunem noi: 

  1. Stilul minimalist

Dacă ești un fan al stilului minimalist, cu inspirație scandinavă, alege un pat tapițat cu ladă pentru depozitare. Stabilește mai întâi cromatica pe care ți-o dorești în dormitor și alege modelul care se potrivește cel mai bine. O caracteristică a stilului scandinav este, de exemplu, mobilierul deschis la culoare, așa că poți opta pentru un pat în două nuanțe: alb și bej. 

Lada pentru depozitare îți va fi de folos pentru păstrarea lenjeriei de pat în formă bună și în afara razei vizuale. Acest lucru te va ajuta să creezi cât mai mult spațiu și să nu supraîncarci încăperea. Paturile tapițate oferă foarte mult confort fizic, ceea ce este în asentiment cu stilul minimalist sau scandinav. Păstrează dormitorul cât mai simplu și nu adăuga foarte multe decorațiuni interioare. 

  1. Stilul rustic

Stilul rustic este simbolizat de mobilierul din lemn și o paletă cromatică naturală în cameră. Îți recomandăm, așadar, să alegi un pat matrimonial elegant, fabricat din lemn închis la culoare, care să creeze o senzație de cămin familial. Este de ajutor să optezi pentru un model care vine la pachet cu noptiere și poate alte piese de mobilier în același ton. 

Pentru acest stil de amenajare, poți folosi decorațiuni naturale precum lumânări parfumate cu miros de pin sau conuri de brad decorative. Așează un corp de iluminat în apropierea patului și te vei putea bucura de atmosfera creată în dormitorul tău rustic.

  1. Stilul art-deco

Stilul art-deco este în general utilizat pentru sufragerie, însă nu este greșit nici să îți transformi dormitorul într-o operă de artă. Din punct de vedere estetic, pentru a face acest lucru, este nevoie să alegi un pat cu un model deosebit și în nuanțe nu foarte des întâlnite. Dacă îți dorești ceva îndrăzneț, poți opta pentru un pat negru cu detalii aurii sau argintii, pe care să-l asortezi cu perdele roz aprins și un covor cu modele artistice. 

Patul trebuie să sugereze eleganță și opulență, așa că dacă simți că stilul art-deco este ceea ce îți dorești, nu te sfii să mergi până la extrem. Cu siguranță vei reuși să creezi un design personalizat și plin de stil, pornind de pat și până în cel mai mic detaliu. 

Ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit și alege patul ideal în funcție de aspectul pe care ți-l dorești și modul în care se potrivește cel mai bine locuinței tale. Este important ca acesta să îți creeze o senzația de confort de la prima vedere, așa că măsoară-ți opțiunile cu grijă înainte de a face achiziția. 

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close