Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum poți evita un diagnostic avansat de cancer la sân

Cum poți evita un diagnostic avansat de cancer la sân

Află cum poți preveni un diagnostic în care rămân puține opțiuni de tratament, printr-o rutină simplă pe care orice femeie ar putea să o adopte.

Cum poți evita un diagnostic avansat de cancer la sân
de Georgiana Adam    |    01 Feb 2022   •   17:38

Cancerul la sân este una dintre cele mai temute afecțiuni pentru femei. Până nu demult, diagnosticul de cancer de sân era asociat cu o rată mare de mortalitate, însă în ultimii ani, prognosticul a devenit mai puțin îngrijorător, în condițiile în care acesta este descoperit în timp util.

Cancerul la sân a fost considerat multă vreme boala secolului, determinând o teamă majoră pentru femei, întrucât tratamentul acestuia nu avea prognostic favorabil în majoritatea cazurilor și în orice caz, femeile își pierdeau unul sau ambii sâni în urma tratamentului chirurgical.

Astăzi însă, lucrurile s-au schimbat în bine, chirurgia pentru cancerul la sân reușind să păstreze sânul și să fie suficient de exactă încât rata de recidivă să rămână scăzută. Unul dintre principalele motive pentru care cancerul la sân a devenit vindecabil este atât îmbunătățirea tehnicilor chirurgicale și a preciziei de diagnostic cât și regularitatea efectuării screening-ului de prevenție pentru cancerul de sân.

Care sunt stadiile cancerului de sân?

În urma etapei de diagnostic, este stabilit stadiul cancerului la sân. Acesta poate fi:

Cum putem evita un diagnostic de cancer la sân avansat?

Screening-ul de prevenție reprezintă astăzi principalul aliat în lupta cu cancerul la sân. Efectuat la timp, acesta poate identifica leziuni infraclinice, de dimensiuni milimetrice, care pot fi operate prin tehnici minim-invazive, în măsură să păstreze sânul și să ofere astfel pacientei o recuperare mult mai ușoară.

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close