Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum te prinzi că un magazin online e de încredere (P)

Cum te prinzi că un magazin online e de încredere (P)

Cumpărăturile online sunt foarte convenabile, cu o singură condiție: să nu fii păcălit. Când ai de-a face cu magazine mari, recunoscute, nu există motive de îngrijorare.

Cum te prinzi că un magazin online e de încredere (P)
30 Mar 2020   •   16:07

Dar se întâmplă să mai găsești oferte și pe site-uri mai obscure. S-ar putea să fie sigure sau s-ar putea să întâmpini tot felul de probleme pe parcurs, de la efectuarea plății până la livrarea produselor. Din fericire, există câteva indicii care te pot ajuta să faci diferența între un magazin serios și unul nesigur.

Parteneriate cu bănci

În general, băncile sunt foarte atente la parteneriatele pe care le încheie. Pentru că își pun în joc propria reputație. Dacă magazinul este de încredere, sunt șanse mari să-ți ofere opțiuni de finanțare împreună cu o bancă recunoscută. De exemplu, poți să-ți cumperi orice în rate la eMAG. Dar un site care nu lucrează cu instituții financiare mari dă de bănuit.

Cum arată

Poate cel mai evident semn că ești unde trebuie este calitatea website-ului. Un magazin de încredere investește puternic în site-ul său și asta se vede imediat. Paginile arată bine, se mișcă bine, butoanele sunt acolo unde te aștepți să fie, iar traseul tău în magazinul online este cât se poate de firesc. Pe de altă parte, când nimerești pe un site cu link-uri nefuncționale, design din anii 2000 și structură fără logică, îți recomandăm să ieși repede.

Encriptarea

Când ești în faza plății pe un site sigur, vei observa tot timpul un lăcățel în dreptul adresei. Acest simbol arată că site-ul encriptează orice informație pe care o transmiți. Un alt indiciu că interacțiunea ta cu magazinul online este sigură se află la începutul adresei. Dacă acolo vezi https în loc de http, conexiunea este sigură.

Recenzii

Dacă vrei să fii 100% sigur că-ți vei primi produsele la timp, vezi ce spun oamenii despre magazin. Recenziile veridice ale utilizatorilor care au cumpărat înaintea ta spun întotdeauna adevărul. Pentru că cei pățiți nu se abțin de la critici. E drept că, pe de altă parte, clienții mulțumiți nu obișnuiesc să-și manifeste mulțumirea. Dar măcar poți să eviți acele magazine garantate să-ți dea bătăi de cap.

După ce te-ai convins că ai de-a face cu un magazin sigur, ai nevoie și de o sursă sigură de finanțare. CardAvantaj este un card de credit care te ajută să împarți în rate fără dobândă* cumpărăturile la magazinele partenere. Și poți să cumperi cu încredere de la toate aceste magazine.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close