Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Curățenia de toamnă de la A la Z

Curățenia de toamnă de la A la Z

Toamna este cel mai bun moment în care poți face o curățenie generală și îți poți pregăti locuința pentru sezonul rece.

Curățenia de toamnă de la A la Z
de Georgiana Adam    |    07 Oct 2022   •   13:35

Dacă nu știi cum să te organizezi, această activitate poate fi copleșitoare pentru că implică mai mult decât aspirat, șters praful și schimbatul lenjeriilor de pat. Așa că, am conceput un mini-ghid al modului în care ar trebui să planifici această curățenie de toamnă, de la A la Z. Să începem!

1. Fă o listă cu toate activitățile pe care trebuie să le bifezi, în special pe cele pe care nu le faci atât de des.

Curățenia de toamnă cere mult efort și timp, deci ar trebui să îți rezervi cel puțin un weekend pentru a te putea ocupa de toate. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le adaugi pe listă și la care poate nu te-ai gândit până acum:

  • Du covoarele la o spălătorie profesională – vara se acumulează mult praf în casă, mai ales la nivelul covorului, al perdelelor și draperiilor. Oricât de mult ai aspira, tot nu vei putea scoate tot praful și microorganismele din fibrele covorului, așa că, mai bine îl duci la o spălătorie profesională.

  • Aspiră salteaua și întoarce-o pe partea de iarnă – foarte puține persoane își fac un obicei din a aspira salteaua, însă în saltea își fac mereu culcuș acarienii. Dacă nu vrei să te confrunți cu alergii, ar fi bine să adaugi această activitate pe listă.

  • Șterge praful și în locurile mai puțin accesibile – cum ar fi deasupra mobilei sau în colțurile ascunse ale casei, șterge ramele și tocurile ușilor, lămpile și lustrele, etc.

  • Curăță electrocasnicele și electronicele – folosește o cârpă moale pentru a curăța tot praful și mizeria depusă de-a lungul timpului și igienizează interiorul.

2.Planifică-ți curățenia pe camere.

Nu începe să aspiri în toată casa, ci ocupă-te de câte o cameră pe rând. În acest fel îți va fi mult mai ușor și nu vei mai fi copleșită de volumul de lucru. Fă curat de sus în jos și asigură-te că ai toate produsele de curățenie la îndemână atunci când te apuci de treabă. În acest fel nu vei mai pierde timp cu căutarea produselor necesare. La final, fă modificările necesare pentru a pregăti locuința pentru sezonul rece – înlocuiește pătura subțire cu o pilota mai groasă, scoate lenjeriile de pat din bumbac, schimbă decorațiunile de vară cu unele de toamnă-iarnă și transformă-ți spațiul într-un cozy, de care să te bucuri la finalul curățeniei de toamnă.

3. Cere ajutor, dacă nu ai timp sau chef.

Nu toate persoanele iubesc să facă curățenie, iar dacă nu ai timp sau chef, nu ezita să ceri ajutor. Există multe firme specializate în curățenie care se vor asigura că locuința ta va străluci de curățenie. Tu te vei putea ocupa doar de modificările finale și vei putea aduce un plus de personalitate spațiului.

Curățenia de toamnă nu ar trebui să fie o povară, ci mai degrabă o activitate necesară pentru sporirea confortului interior. Satisfacția pe care ți-o aduce o locuință curată nu se poate compara cu nimic!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close