Antena 3 CNN Economic Conținut plătit De ce ai nevoie pentru a-ți deschide un cont bancar

De ce ai nevoie pentru a-ți deschide un cont bancar

Atunci când deschizi un cont bancar online sau în persoană la o sucursală OTP Bank, poate fi necesar să furnizezi instituției financiare o documentație de indentificare sau să îndeplinești cerințele de eligibilitate specifice.

De ce ai nevoie pentru a-ți deschide un cont bancar
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Sep 2022   •   13:26

Anumite tipuri de conturi, cum ar fi cel de economii sau de credit, pot avea cerințe suplimentare privind locul de muncă și vechimea, venitul și, implicit, pot necesita documente extra.

Este important să înțelegi aceste cerințe înainte de a continua cu deschiderea contului bancar propriu-zis. Iată un scurt articol care îți prezintă toate lucrurile de care ai nevoie pentru a-ți deschide un cont bancar:

Documente necesare pentru deschiderea unui cont bancar

Cel mai adesea, va trebui să furnizezi documente și informații personale pentru orice tip de cont bancar pe care vrei și este necesar să-l deschizi. Fie că te duci la o sucursală din apropiere, fie că deschizi un cont bancar online la OTP Bank, va trebui să arăți sau să trimiți o fotografie după buletin pentru identificarea și înregistrarea în sistem. Acest lucru înseamnă că trebuie să ai vârsta împlinită de 18 ani și să fii cetățean român. Unele bănci pot solicita chiar două forme de identificare, dar acest lucru poate depinde și de tipul de cont deschis.

La cele mai multe bănci, deschiderea unui cont nou se face complet gratuit și devine activ imediat ce au fost îndeplinite toate formalitățile. Există și alte instituții financiare care, pentru activarea contului, solicită utilizatorului să depună o sumă de bani la semnarea contractului.

Documente necesare pentru deschiderea unui cont pentru minori

Deschiderea unui cont bancar pentru persoanele sub 18 ani se realizează, în principal, pentru virarea alocației, pensiei alimentare, burselor școlare și altor forme de venit de acest fel. De asemenea, deschiderea unui cont bancar pentru minori nu se poate face fără prezența unuia dintre părinți sau unui tutore legal.

Documentele necesare pentru această solicitare sunt: certificatul de naștere al minorului sau actul de identitate dacă a împlinit vârsta de 14 ani, precum și actul de identitate al părintelui sau tutorelui legal.

Documente necesare pentru deschiderea unui cont pentru nerezidenți

Persoanele care nu au cetățenie română își pot deschide un cont bancar în România, dar condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un nerezident sunt altele decât cele ale unui cetățean român și pot diferi de la o bancă la alta. Cel mai bine este ca persoanele nerezidente să consulte regulamentul pentru deschiderea unui cont pe site sau să discute cu un consultant OTP Bank pentru lămurirea operațiunilor.

În general, documentele necesare pe care trebuie să le furnizeze o persoană nerezidentă sunt: pașaportul, certificatul de rezidență fiscală, eliberat de Administrația Fiscală din țara respectivă pentru confirmarea plății taxelor și impozitelor și/sau permisul de ședere permanentă sau pe termen lung în România, adesea oferit cetățenilor care vin dintr-o țară din afara Uniunii Europene.

Pe scurt? Deschiderea unui cont bancar pentru persoanele fizice nu necesită foarte mult efort în ce privește documentația necesară. Mai mult, băncile de încredere, cum este OTP Bank permit chiar deschiderea unui cont bancar online pentru a oferi utilizatorilor o experiență mai confortabilă în direcția operațiunilor bancare.

×
Subiecte în articol: advertorial cont bancar
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close