Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Destinații turistice din Transilvania de neratat!

Destinații turistice din Transilvania de neratat!

Transilvania este o zonă pitorească din centrul României cu o istorie îndelungată și tumultoasă, astfel de-a lungul timpului aici au conviețuit mai multe popoare creând o diversitate culturală remarcabilă.

Destinații turistice din Transilvania de neratat!
de Georgiana Adam    |    27 Iul 2023   •   16:33

Haide să pornim în descoperirea comorilor pe care orașele, cetățile și satele medievale le ascund!

Sighișoara, perla Transilvaniei cum mai este denumită, este un oraș medieval cu o arhitectură deosebită, situat în județul Mureș și traversat de râul Târnava Mare. Cetatea Sighișoarei este înconjurată de ziduri impunătoare, care au rămas drept mărturii ale luptelor strămoșilor noștri.

Deoarece mulți turiști ajung aici cu mașina și se gândesc unde va rămâne aceasta pe parcursul vacanței lor, Sighișoara vă pune la dispoziție multe locuri de parcare unde mașina dumneavoastră va fi în siguranță. Pe durata staționării se percepe un cost care se v-a achita foarte ușor doar printr-un SMS, tarif care este valabil doar în timpul săptămânii în intervalul orar 7:00-18:00.

Ce să faci în acest loc desprins din povești? Răspunsurile pot fi multe și variate, iată câteva obiective turistice care vă vor face șederea mai interesantă.

Începem cu emblema cetății, Turnul cu Ceas. Această atracție turistică este una dintre cele mai vizitate din cetate, „soldatul rămas în picioare” după tulburătoarele evenimente ale trecutului. Acesta avea rol de apărare împotriva atacurilor invadatorilor, dar era folosit și ca punct strategic de observare. Astăzi este deschis publicului pentru a fi văzut mai in detaliu și pentru a afla mai multe despre istoria lui.

Biserica din Deal, o biserică deosebit de interesantă, care are o arhitectură în stil gotic, impresionează prin aspectul său impunător și multele obiecte de artă religioasă, sculpturi, altare, dedicate Sf. Nicolae și Sf. Ursula, o superbă orgă, cristelnițe. Este deținătoarea premiului „Europa Noastră” pentru buna restaurare care a avut loc între 1999-2001.

Casa Armelor și Hărților găzduiește peste 500 de hărți, lucrări de grafică, litografii și gravuri care ilustrează regiunile istorice ale României, planuri de orașe, populații și alte țări din întreaga lume. Pe lângă colecția impresionantă de hărți și lucrări de artă, Casa Armelor și Hărților adăpostește și peste 200 de arme cu tăiș ascuțit și monede vechi, care datează de peste două milenii și jumătate. Această expoziție vă poartă într-un fascinant voiaj în timp, explorând trecutul, descoperind comorile istoriei și creațiile artistice ale omenirii.

Casa Breslelor este o prețioasă mărturie a breslelor care au pus bazele orașului de astăzi. Aici puteți admira obiecte antice, unelte și mașinării folosite de meșteșugarii sași, oferindu-vă o perspectivă autentică asupra vieții lor de altădată. În plus, de asupra acestei expoziții se află Școala de Muzică din Sighișoara. Această expoziție poate fi găsită la parterul Turnului cu Ceas, loc care a fost deținut de familia Sander.

Dacă v-am stârnit măcar o mică curiozitate despre aceste obiective turistice, ele, dar și alte atracții din cetate, așteaptă să le auziți povestea.

Îndepărtându-ne ușor de Sighișoara, către împrejurimile acesteia, pătrundem pe alte meleaguri transilvănene, în Cetatea Saschiz, edificată pe ruinele unei vechi fortificații din secolul XIV, aceasta avea rol de apărare împotriva invadatorilor. Este inclusă în Patrimoniul UNESCO datorită remarcabilei sale arhitecturi gotice, foarte bine conservată.

Cetatea Rupea din județul Brașov, alcătuită dintr-o serie de fortificații, inclusiv ziduri de apărare, turnuri și porți. Aceasta a fost construită pe o stâncă calcaroasă la marginea orașului Rupea, în secolul XIV.

Biertan, Satul Viscri, Satul Seleuș, Feldioara, sunt doar câteva nume de locuri autentice care păstrează vie amintirea strămoșilor și spiritul săsesc, și pe care le poți vizita în Transilvania.

Dacă v-am convins și sunteți pasionat de istorie, peisaje naturale și căutați o oază de tradiție, zona medievală a Transilvaniei cu siguranță nu vă v-a dezamăgi!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close