Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Dezumidificatorul, un aparat util în numeroase aplicații de business

Dezumidificatorul, un aparat util în numeroase aplicații de business

Aerul încărcat de umiditate este o problemă des întâlnită în numeroase domenii de activitate. De la HoReCa, unde un aer închis, jilav, neplăcut poate crea o impresie negativă clienților, până la companiile de arhivare de documente sau biblioteci, o umiditate crescută poate crea numeroase probleme. Ce soluție ar putea fi adoptată eficient.

Dezumidificatorul, un aparat util în numeroase aplicații de business
de Georgiana Adam    |    15 Dec 2022   •   15:42

Numeroase clădiri, chiar și din cele moderne, suferă de o lipsă de ventilare a aerului. Umiditatea crescută, care depășește un prag de 60-70% în mod constant, afectează pereții, mobilierul, echipamentele electronice.

Varianta încălzirii unor spații nelocuite doar pentru a scădea nivelul de umiditate poate fi de multe ori ineficientă, iar ventilarea bazată pe deschiderea și închiderea ferestrelor poate să nu fie facilă sau posibilă în multe situații ori să nu dea rezultatele scontate.

Utilizarea unui dezumidificator este soluția eficientă și economică. Un astfel de aparat ajută la controlul umidității dintr-un spațiu închis. Un aer cu o umiditate constant sub 60-70% elimină riscul apariției mucegaiului sau deteriorării mobilierului.

În funcție de dimensiunea spațiilor și a temperaturii medii, se poate alege un aparat potrivit. O gamă extrem de diversificată poate fi gasită în magazinul online dedicat aparatelor de tratare a aerului, AlecoAir, producător român de dezumidificatoare, purificatoare și umidificatoare.

Pentru spatii mari, de până la 150 mp sau acolo unde aportul de umiditate este crescut – de exemplu bucătării, demisoluri, camere adiacente spa-urilor - se poate foloi modelul D55 DOLOMIT, un model SMART ce poate fi controlat de la distanță prin aplicație, poate fi conectat la o gură de drenaj continuu și poate fi dotat cu un filtru TRUE HEPA pentru a curăța, în același timp, aerul de impurități.

Opțiuni similare pot fi găsite și pentru alte tipuri de spații, de la cele mai mici, de 5-10 mp până la 20-30 mp sau 50-60mp. Atenție, pentru un mediu coroziv – de exemplu saline sau zone de ucru în care se folosesc diverși agenți corozivi – trebuie să verificați cu producătorul ce tip de dezumidificator este recomandat, pentru a evita degradarea prematură a unui astfel de aparat.

Un dezumidificator îmbunătățește substanțial calitatea aerului din încăperile în care întâmpini clienții, crește durata de viață a mobilierului sau echipamentelor folosite, ajută la menținerea în condiții optime a mărfurilor sau documentelor.

Alte soluții pentru tratarea aerului – purificatoare, aparate de încălzire profesionale sau difuzoare de arome – pot fi luate în considerare pentru a crește calitatea aerului. Astfel de produse le poți găsi în același magazin online, AlecoAir.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close