Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Medicina tradițională vs. medicina modernă: Tratamente pentru potență

Medicina tradițională vs. medicina modernă: Tratamente pentru potență

Știai că după vârsta de 46 de ani 1 din 2 bărbați se confruntă cu incapacitatea de a întreține un act sexual satisfăcător?

Medicina tradițională vs. medicina modernă: Tratamente pentru potență
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Sep 2023   •   15:39

Chiar dacă pentru majoritatea a rămas un subiect tabu, impotența este o problemă cât se poate de reală. Pentru orgoliul unui bărbat, imposibilitatea de a participa activ la derularea momentelor intime în cuplu este șocant. Tocmai de aceea, intervin inevitabil dezechilibrele în relație. Mulți aleg să se izoleze de ceilalți și resimt efectele depresiei și stimei de sine scăzute.

Totuși, apariția disfuncțiilor erectile, chiar și a celor ocazionale, este influențată de mai mulți factori. Vârsta reprezintă principala cauză. Bărbații de vârsta a treia se confruntă în general cu problema impotenței. Totuși, chiar și adolescenții sau tinerii adulți pot fi afectați. Nu-ți face griji - remedii sunt destule, trebuie doar să identifici corect sursa problemei și să discuți cu un specialist în domeniu.

Ce provoacă impotența?

Există mai mulți factori care provoacă impotența și anume:

  • Probleme de sănătate fizică - Hipertensiunea arterială, ateroscleroza (îngustarea arterelor) sau boala coronariană pot reduce fluxul de sânge către penis. Astfel, obținerea sau menținerea unei erecții devine imposibilă. Diabetul, de asemenea, poate deteriora vasele de sânge și implicit funcția erectilă. Nu în ultimul rând, nivelul scăzut de testosteron poate impacta negativ activitatea sexuală.
  • Factori psihologici - Stresul face deja parte din viața fiecăruia. Situațiile tensionate de la muncă sau din viața personală pot interfera cu abilitatea de a menține un act intim. De asemenea, anxietatea și tulburarea depresivă au un cuvânt de spus în ceea ce privește performanța sexuală și dorința de a întreține relații sexuale.
  • Stil de viață și obiceiuri - Consumul excesiv de alcool și fumatul pot perturba armonia întregului organism și implicit a sistemului reproducător. De asemenea, excesul de greutate poate crește riscul impotenței. Pentu o viață sexuală activă împlinită e recomandat să renunți la vicii și să consumi suplimente alimentare, precum maraton forte.
  • Medicamente și tratamente medicale - Unele medicamente, cum ar fi cele pentru tratarea hipertensiunii arteriale sau a depresiei pot avea efecte secundare care se pot resimți asupra sexualității. De asemenea, unele tratamente precum radioterapia sau intervențiile chirurgicale în zona pelvină pot cauza impotență temporară sau permanentă.
  • Probleme în relație - Dacă certurile sunt mai dese decât momentele frumoase ar trebui să-ți pui câteva semne de întrebare. Mulți bărbați se confruntă cu incapacitatea de a avea erecție atunci când se simt foarte presați în relație.

Cu ce se poate trata impotența

Din fericire, tratament pentru impotență există. Fie că e vorba de maraton forte sau alte suplimente alimentare, ai la dispoziție soluții diverse.

Iată doar câteva dintre cele mai eficiente tratamente pentru potență inspirate din medicina tradițională:

  • Ginseng - Unele studii au sugerat că ginsengul poate ajuta la creșterea dorinței și performanței sexuale. Folosită de mii de ani pentru a spori sănătatea și longevitatea organismului, planta poate fi folosită în tratarea impotenței.
  • Maca - O sursă bogată de fier, magneziu și aminoacizi. Ia forma unei ridichii și poate fi utilizată pentru a spori fertilitatea și potența sexuală.
  • Extract de tribulus - O plantă cultivată cu precădere în Europa, Asia, Africa și Orientul Mijlociu. Îmbunătățește funcționarea sistemului cardiac și facilitează creșterea nivelului de testosteron. Tianli are la bază tribulus și este 100% natural

Există și tratamente moderne, pe care le poți folosi concomitent cu cele tradiționale:

  • Modificări ale stilului de viață - Adoptă un stil de viață sănătos. Renunță la fumat și încearcă să pierzi în greutate dacă vrei să ai o viață sexuală normală.
  • Consiliere psihologică - Terapia cognitiv-comportamentală poate ajuta la gestionarea stresului și anxietății.
  • Terapie injectabilă - În unele cazuri, injecțiile intracavernoase pot fi folosite pentru a stimula fluxul de sânge și implicit funcționarea sistemului reproductiv.

 Urmează sfaturile de mai sus și bucură-te de o relație sănătoasă!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close