Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Modul de folosire al odorizantelor de cameră cu beţe din ratan

Modul de folosire al odorizantelor de cameră cu beţe din ratan

Transformarea spatiului de locuit, intr-un paradis de liniste si frumusete, nu necesita o curatenie generala de fiecare data. Parfumul de interior poate face diferenta foarte usor si poate contribui la starea noastra de bine.

Modul de folosire al odorizantelor de cameră cu beţe din ratan
de Georgiana Adam    |    20 Mar 2024   •   09:37

Odorizantele de camera cu bete din ratan au parcurs un drum lung, de la utilizarea lor inca din China antica. Astazi, acest parfum de camera popular, poate fii gasit in case, birouri, spatii publice din intreaga lume, oferind o multitudine de beneficii si fiind o optiune convenabila, parfumand  spatiile fara a utiliza foc sau fum.

Citeste in continuare, pentru a afla cum poti folosi cat mai eficient odorizantele de camera cu bete.

CE SUNT ODORIZANTELE DE CAMERA CU BETE?

Inainte de a vorbi despre cum le puteti utiliza, trebuie sa intelegem care sunt acestea.

Odorizantele de camera cu bete din stuf sunt un tip de difuzor de parfumuri care utilizeaza bete naturale din ratan, pentru a distribui parfumul. Acestea functioneaza prin absorbtia uleiurilor parfumate din recipient, eliberandu-le treptat prin betele din ratan.

Aceasta metoda, nu este singura metoda de a parfuma un spatiu. Lumanarile parfumate sunt o metoda foarte buna, caldura flacarii poate crea o admoserfara foarte romantica. Spray-urile de tesaturi si interior sunt deasemenea o modalitate foarte rapida si eficienta, de a parfuma un spatiu.

Indiferent de metoda aleasa, parfumul are aceleasi proprietati minunate, de a da o stare de bine, de care noi toti avem atat de multa nevoie.

COMPONENTELE UNUI ODORIZANT DE CAMERA

Un odorizant complet consta, de obicei, intr-un recipient, bete, parfum si cutia in care este ambalat. Recipientul este fabricat, de obicei, din sticla, pentru a preveni eventualele scurgeri, in interiorul lui aflandu-se amestecul de parfum. Betele se plaseaza in recipient pentru a absorbi parfumul, acestea fiind poroase, ajuta foarte mult in procesul de absorbtie.

MECANISMUL DE DIFUZIE

Odorizatul de camera se foloseste foarte simplu dar exista o explicatie stiintifica in spatele simplitatii lui. Procesul de difuzie functioneaza prin forta de evaporare si actiune capilara . Evaporarea este defapt transformarea lichidului in gaz, care are loc atunci cand moleculele sunt eliberate in aer. Actiunea capilara este un fenomen in care lichidul se misca in sus prin spatii inguste, din cauza tensiunii. Acest fenomen confera betelor din ratan, capacitatea de a absorbi si elimina moleculele de parfum.

CUM SA FOLOSESTI UN ODORIZANT DE CAMERA IN 4 PASI

PASUL 1: Despachetarea si pregatirea

Despachetarea este primul pas. Incepem prin a-l scoate din ambalaj si a inlatura orice eticheta atasata. Apoi, verificati daca toate componentele sunt prezente, inclusiv betele sau sticluta cu parfum, daca acesta nu este deja introdus in difuzor. Indepartati capacul de siguranta si introduceti betele in recipient.

PASUL 2: POZITIONAREA ODORIZANTULUI

Unul din cel mai important lucru, este locul in care pozitionati difuzorul, pentru o eficacitate maxima. Zonele cu trafic intens de aer, acesta ajuta raspandirea cu usurinta a parfumului. Intrarile, camerele de zi, dormitoarele, baile sunt locuri ideale pentru odorizante.

PASUL 3: INTOARCEREA BETELEOR

Intoarcerea betelor este o parte foarte importanta in folosirea unui difuzor, ajutand la distribuieara parfumului pe toata suprafata betelor. Recomandam intoarcerea betelor dupa 10 minute de la prima folosire, apoi o data pe saptamana sau de cate ori doriti intensificarea parfumului.

PASUL 4:INLOCUIREA BETELOR SI A PARFUMULUI DE INTERIOR

Odorizantele de camera cu bete nu necesita multa intretinere, dar exista cativa pasi de baza pe care ar trebui sa ii luati in considerare. Daca observati ca betele nu mai miros la fel de intens, inlocuiti-le cu altele noi. Acest lucru este necesar dupa ce acestea se infunda cu molecule de parfum si va ajuta sa mentineti odorizantul functional la nivel optim. Cand sticla de parfum este goala, va recomandam sa nu o aruncati, ci sa o reumpleti cu un parfum nou.

NUMARUL DE BETE RECOMANDAT

Betele din ratan au dimensiuni diferite. Pot fii scurte, cu un diametru mai mare, medii sau inguste si lungi. Pentru camere mari, recomandam un numar cat mai mare de bete(pana la 10 buc) si 2 sau 3 odorizante. Incercati sa folositi un numar diferit de bete, pentru a ajusta parfumul, in functie de preferitele dumneavoastra.

CAT DE MULT DUREAZA UN ODORIZANT CU BETE?

Intre 4 si 12 saptamani. Depinde de marimea recipientului, de numarul de bete folosit si de tipul de ulei folosit.

CONCLUZII:

Odorizantele de camera cu bete din ratan sunt o modalitate excelenta de a va umple casa cu un parfum placut si primitor. Urmand pasii evidentiati in acest articol, puteti cu usurinta, sa invatati cum sa-l folositi corect, pentru a obtine intensitatea dorita. Retinenti ca fiecare spatiu este diferit si poate fii personalizat in functie de preferitele dumneavoastra.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close