Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 3 motive pentru care cadourile corporative sunt importante pentru dezvoltarea unei afaceri

3 motive pentru care cadourile corporative sunt importante pentru dezvoltarea unei afaceri

Există două tipuri cheie de cadouri corporative, și anume cele pe care le puteți oferi clienților și cele pe care le puteți oferi angajaților. Ambele tipuri de cadouri corporate pot avea beneficii deosebit de pozitive pentru buna evoluție a afacerii.

3 motive pentru care cadourile corporative sunt importante pentru dezvoltarea unei afaceri
de Georgiana Adam    |    24 Mai 2022   •   15:47

Dacă sunteți în căutare de modalități prin care să îmbunătățiți implicarea angajaților, atunci pachetele de cadouri corporative pot reprezenta una dintre strategiile pe care le puteți adopta pentru a consolida dedicarea angajaților. De asemenea, dacă doriți să întăriți relațiile cu clienții actuali sau potențiali, atunci cadourile corporate ar trebui să fie o parte cheie a strategiei pe care o aplicați.

Iată principalele motive pentru care cadourile corporative sunt importante pentru bunul mers la afacerii pe care o dețineți:

O modalitate prin care informați destinatarii că sunt apreciați

Dacă partenerii de afaceri, clienții sau angajații se simt subevaluați, asta poate dăuna foarte mult unei afaceri. Pe de o parte, clienții care se simt subevaluați, probabil că vor căuta alte companii care îi apreciază. Se consideră că 7 din 10 clienți vor trece la o altă afacere din cauza indiferenței percepute din partea companiei. În mod similar, angajații care se simt subevaluați vor deveni mai puțin eficienți și motivați. De asemenea, aceștia vor căuta alte medii de lucru unde să se simtă mai apreciați. Deși este util ca managerii și liderii să își comunice aprecierea în mod direct, un cadou corporativ sau câteva coșuri cadou corporate expediate la timpul potrivit le vor arăta destinatarilor că sunt foarte apreciați.

O modalitate prin care dezvoltați o cultură pozitivă a muncii

Angajații care se simt subevaluați tind să fie mai puțin dedicați muncii lor și mai puțin productivi. În consecință, veți avea o forță de muncă mai puțin eficientă, dar veți crea și o cultură negativă la locul de muncă. Cadourile corporative obișnuite vor contribui în mare măsură la promovarea unui mediu de lucru pozitiv. Cu cât cultura muncii este mai pozitivă, cu atât angajații vor dori să ofere rezultate mai bune și să obțină performanțe înalte.

O modalitate prin care consolidați relația cu destinatarul

Deși există mai mulți factori care contribuie la motivul pentru care un client alege o afacere în detrimentul alteia, unul dintre motivele cheie care îi determină să vă aleagă afacerea este relația pe care o aveți. Așadar, dacă țineți legătura cu un client într-o manieră foarte sporadică, nu veți reuși să aveți o relație prea strânsă cu el. Pe de altă parte, dacă vă concentrați pe construirea unei relații puternice cu clienții, luând legătura în mod regulat și dând dovadă de apreciere cu un coș cadou corporate, veți avea o relație mult mai puternică. Rezultatul este că acești clienți se vor simți mai înclinați să dorească să continue această relație pe termen lung, ceea ce se traduce prin profituri mai bune. La rândul lor, cercetările arată că 66% dintre destinatari și-au putut aminti de o companie după ce au primit un cadou din partea acesteia.

În cele din urmă, cadourile corporate vă ajută să vă diferențiați de concurență. În prezent, când apar atât de multe companii noi în fiecare zi, este mai important ca oricând să dețineți un avantaj competitiv. Oferind cadouri corporate clienților și tuturor persoanelor care vă susțin afacerea, este doar una dintre multele strategii prin care vă puteți deosebi afacerea de concurență.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close