Antena 3 CNN Economic Conținut plătit De ce să folosești peleti ca sursă de alimentare a sobelor?

De ce să folosești peleti ca sursă de alimentare a sobelor?

Peleții, fără urmă de îndoială, sunt eficienți. Sunt acea resursă lemnoasă de care orice persoană deținătoare de sobă are nevoie.

De ce să folosești peleti ca sursă de alimentare a sobelor?
de Georgiana Adam    |    22 Dec 2020   •   11:40

Încă nu știi de ce să folosești peleti a sursă de alimentare a sobelor? Ei bine, la mijloc se află foarte multe motive. Astăzi, însă, vei face cunoștință cu cele mai relevante dintre acestea, dar îți vom spune și cine îți poate oferi, în România, peleti de calitate, la prețuri extrem de accesibile.

Ca urmare, de-a lungul timpului, peleții au fost un subiect controversat, iar majoritatea persoanelor au primit ideea de a folosi peleți cu scepticism. Toate acestea până în momentul în care s-a demonstrat faptul că, în esență, peleții sunt cea mai bună sursă de alimentare a sobelor.

Peleții sunt eficienți

Peleții, fără urmă de îndoială, sunt eficienți. Sunt acea resursă lemnoasă de care orice persoană deținătoare de sobă are nevoie. Eficiența acestora este, de fapt, modul în care aceștia se prezintă și în care pot fi utilizați.

Pentru o sobă, de exemplu, nu este nevoie de o cantitate foarte mare de peleti pentru ca aceasta să încălzească o cameră sau toată casa. Dimpotrivă, arzând într-un mod lent, peleții vor oferi acea temperatură constantă, fără a se consuma în exces. Iar de acest lucru s-au convins toate persoanele care au înlocuit lemnele cu peleții. Ei nu doar că pot fi folosiți eficient în sobe, ci și în șeminee și centrale.

Peleții sunt ieftini

Dacă vei găsi o firmă sau un shop cu care să colaborezi armonios, vei ajunge la concluzia că într-adevăr, peleții sunt ieftini. Există pe piața din România un magazin online de peleti și nu numai care îți oferă cantități mari de peleti, la prețuri demne de invidiat.

Prezentându-se în saci, saci care nu permit contactul cu apa, peleții din rumeguș și rășinoase disponibili pe Tomi Bena au prețuri de pornire de la 15,99 lei. Un preț extrem de accesibil pentru un sac de peleti de 15 kg. Astfel, dacă te-ai gândit de foarte mult timp să treci pe folosirea peleților, însă te-ai gândit că aceștia sunt costisitori, ia în considerare varianta pe care ți-am oferit-o!

În acest fel, indiferent de sezonul în care alegi să-i folosești, nu vei folosi cantități industriale de peleti, ci cantități moderate. S-ar putea, la final de sezon rece, de exemplu, să te miri de cât de mulți bani ai economisit în această direcție!

De asta ar trebui să te convingi de unul singur și eventual să ceri o ofertă de preț. Optează pentru un palet de peleti, deoarece în acest fel vei ieși mult mai ieftin. Experții Tomi Bena ne informează că un palet de peleti are 66 de saci de 15 kg, ceea ce înseamnă foarte mult!

Oare cât de mulți peleti urmează să folosești iarna aceasta? Dacă încă nu ai achiziționat suficiente lemne pentru foc, optează pentru peleti în detrimentul acestora, pentru a salva o sumă de bani pe care o vei putea folosi pentru construirea unei centrale sau a unui șemineu!

Important este să știi că peleții sunt o variantă extrem de eficientă. Tocmai de aceea, în ultimii ani, foarte multe persoane au optat pentru peleti, întrucât aceștia nu sunt doar eficienți, ci sunt și niște produse ieftine!

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close