Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Primele lucruri de bifat când te muți în casă nouă (P)

Primele lucruri de bifat când te muți în casă nouă (P)

Chiar dacă ai cumpărat o locuință care nu necesită o renovare totală, tot mai sunt lucruri de făcut chiar din prima săptămână, ca să dormi liniștit.

Primele lucruri de bifat când te muți în casă nouă (P)
06 Mai 2020   •   15:52

După îndelungi căutări, vizionări și negocieri, după ce-ai obținut un credit pentru acasă și ai bătut palma, poți în sfârșit să te muți în casa mult visată. Dar treaba nu se oprește aici.

Schimbă yala

Apropo de dormit liniștit, nu vei reuși să pui geană pe geană până nu te asiguri că ești în siguranță. Chiar dacă foștii proprietari par oameni de bună credință, e un nou început care trebuie marcat cu un set nou de chei. Schimbă încuietoarea de la intrare și, dacă tot ești la capitolul ăsta, înlocuiește-o și pe cea de la căsuța poștală. Sau, dacă ușa de la intrare nu-ți prezintă încredere deloc, schimb-o cu totul. Acum e cel mai bun moment, înainte să te apuci de văruit sau zugrăvit.

Verifică instalațiile

Înainte să-ți îndrepți atenția către pereții casei, trebuie să te asiguri că ce se află în spatele lor funcționează în parametri optimi. Instalația electrică trebuie să fie fără cusur. Instalația sanitară nu trebuie să prezinte riscuri de fisuri sau scurgeri. Dar poate cea mai importantă este centrala termică, dacă ea există, pentru că de siguranța ei depinde siguranța ta și a familiei tale. Ia legătura cu specialiști din fiecare domeniu și verifică toate aceste instalații încă din primele zile.

Văruiește, zugrăvește

Lăsând la o parte scenariul renovării totale, care ți-ar lua ceva mai mult timp, poți să te rezumi la o mână de var și mici retușuri pe ici, pe colo. Ia în calcul că trebuie să acorzi suficient timp și procesului de uscare și aerisire după astfel de operațiuni.

Igienizare generală

Chiar și o casă nou-nouță are nevoie de o curățenie temeinică. Dacă încă nu ai trecut mobilat, e un moment și mai potrivit să pui mână pe cârpe și mop. Pentru că poți să freci în liniște fiecare toc de ușă, placă de faianță sau fereastră, fără să muți piesele de mobilier dintr-o parte în alta. Dacă locuința a fost proaspăt zugrăvită, cel mai probabil, va trebui să repeți operațiunea de două-trei ori, până se așază tot praful.

Rafturi, multe rafturi

Te-ai ocupat de intrare, de instalații, de pereți și de curățenie? Acum e momentul să începi mobilarea. Dar până la șifoniere, paturi și canapele, începe cu spațiile pentru depozitare. Gândește-te ce cămăruțe, debarale și nișe ai la dispoziție și încearcă să profiți la maximum de fiecare centimetru pătrat. Singurele care se vor potrivi 100% în fiecare spațiu vor fi rafturile pe comandă. Așa că e bine să demarezi totul din timp.

Așadar, după achiziția casei în sine, cheltuielile nu se opresc. De aceea, e important să ai grijă de bugetul tău și să pornești în această aventură cu un partener financiar de încredere. Alege Creditul Acasă de la Credit Europe Bank  și ia-ți casa mult visată fără bătăi de cap. Ca să te poți ocupa liniștit de toate sarcinile din această perioadă.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close