Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Saboți medicali pentru uz casnic - șic și confortabili pentru picioare fericite

Saboți medicali pentru uz casnic - șic și confortabili pentru picioare fericite

Saboții au o istorie îndelungată ca încălțăminte de protecție, confortabilă, tipică pentru activități fizice intense precum agricultura sau munca în fabrică, datorită durabilității și rezistenței lor. Între timp, modelele moderne de saboți medicali au început să se adapteze la tendințele modei și să includă detaliile șic sau elegante. Saboții au făcut de-a lungul timpului parte din cultura tradițională a mai multor țări din întreaga lume, precum Olanda, Suedia sau Japonia fiind purtați pentru protecție, modă sau dans.

Saboți medicali pentru uz casnic - șic și confortabili pentru picioare fericite
de Georgiana Adam    |    27 Iul 2022   •   17:13

În prezent, producătorii tradiționali de saboți păstrează forma lor originală ca un simbol istoric, dar și pentru beneficiile practice. Designul se împletește cu funcționalitățile, iar confortul este caracteristica principală a acestui mix. Este cunoscut deci că purtarea saboților are multe beneficii pentru sănătate, mai ales pentru persoanele a căror activitate presupune multe ore în picioare. Iată trei motive pentru care să folosești saboții medicali în viața de zi cu zi. 

Sunt realizați din materiale de calitate

Saboții Dr. Calm sunt realizați din piele naturală de înaltă calitate, sunt rezistenți la alunecare, confortabili și ușori. Atunci când este posibil este folosită și piele ecologică, fără a renunța însă la calitățile și funcționalitățile pielii naturale. Cu o talpă specială, care nu deformează arcul piciorului și păstrează forma anatomică a acestuia, saboții sunt un tip de pantof foarte rezistent, ideal pentru folosirea îndelungată. Durabilitatea lor se datorează manoperei excelente, dar și materialelor care amortizează șocurile și transformă saboții în parteneri de încredere pe parcursul unei zile agitate.

Saboții medicali au un interior special proiectat pentru ajută și la menținerea picioarelor uscate prin evaporarea transpirației. Iar dacă ai de lucru toată ziua prin casă sau grădină, această caracteristică te va ajuta să te simți cât mai confortabil pe tot parcursul activităților și elimină disconfortul în zilele călduroase

Confortul și calitatea sunt completate în cazul saboților Dr. Calm de un plus de stil și eleganță. Fiecare model este unic, special gândit și realizat pentru ca tu să îți duci la bun final toate activitățile planificate. Și pentru ca tu să poți avea grijă de ceilalți și de tine în același timp, saboții medicali sunt atent produși pentru a îndeplini standarde înalte de siguranță.

Sunt practici și comozi

Dacă îți petreci majoritatea timpului în picioare, saboții medicali vor fi o adevărată binecuvântare. Chiar și după ce i-ai purtat ore întregi, picioarele tale se vor simți confortabil și nu va apărea nicio durere. 

Designul oferă un adevărat sprijin pentru picioare, genunchi și spate, fiind mult mai eficienți decât pantofii sport sau alte tipuri de încălțăminte. Saboții medicali sunt ideali pentru persoanele care au prea puțin timp pentru a-și odihni picioarele în timpul zilei, în special pentru gospodinele care au toată ziua de lucru atât în curte, cât și prin casă. 

O pereche de calitate de saboți medicali oferă o mai bună protecție împotriva rănilor cauzate de căderea diferitelor obiecte și chiar împotriva substanțelor chimice toxice. Un astfel de pantof te poate proteja atunci când folosești dezinfectanți pentru curățenie sau când îți petreci ziua într-un mediu umed și răcoros precum cel din grădină. În plus, având în vedere că saboții nu au șireturi sau curele, există mai puține șanse de te împiedica atunci când activitatea ta presupune mult dinamism și activitate fizică.

Sunt potriviți pentru activitățile desfășurate acasă – profesionale sau casnice

Cu un design vechi de sute de ani, saboții medicali pot juca rolul unei perechi de pantofi elegante, moderne, oferind un confort și un sprijin deosebit pentru mai multe tipuri de activități. Odată cu perioada pandemiei, saboții au devenit dintre cele mai bune alegeri de încălțăminte pentru noul mod de viață și de lucru. Aceștia sunt confortabili și ușor de încălțat, cu stil și calitate ridicată și tălpi suficient de rezistente pentru a fi purtate ore întregi. În ultimii ani, saboții au devenit o piesă esențială în garderobă nu doar pentru medicii și asistentele cu ture lungi, ci și pentru angajați care au fost nevoiți să lucreze de acasă. La fel ca bucătarii sau oricine altcineva care petrece toată ziua la serviciu, angajații în regim de telemuncă au nevoie de confort și o încălțăminte lejeră, care să le țină picioarele sănătoase și fericite.

Așadar, deși mult timp au fost asociați cu medicii, bucătarii sau profesorii care petreceau foarte multe ore în picioare la locul de muncă, saboții medicali își câștigă locul în garderoba persoanelor cu ocupații cât mai diverse. Ideali pentru uz casnic, aceștia devin un tip de încălțăminte la modă odată cu includerea articolelor confortabile în colecțiile celor mai mari case de modă internaționale. Stilurile clasice, confortabile sunt din nou la modă și sunt alegerea ideală pentru orice femeie ce dorește să aibă grijă de sănătatea ei. 

Cum să ai grijă de saboții tăi?

Pielea naturală este ușor de întreținut. Poți folosi o perie moale pentru a îndepărta urmele de murdărie și poți spăla restul cu o cârpă moale înmuiată în apă. Nu spăla sau înmuia pantofii din piele direct în apă deoarece materialul se poate deteriora. Dacă pantofii sunt umezi sau transpirați, poți folosi o cârpă uscată sau o hârtie mototolită pentru a trage umezeala din piele după ce i-ai scos. Dacă saboții se udă, lasă-i întotdeauna să se usuce bine înainte de depozitare.

Pentru a mări durata de viață a saboților, poți trata pielea cu un produs de protecție potrivit tipului de piele. Acesta ajută la protejarea materialului de umezeală și facilitează, de asemenea, curățarea pantofilor.

Așadar, saboții medicali sunt un tip de încălțăminte ușor de purtat care ajută la menținerea poziției corecte a corpului, protejează picioarele de răni și accidente și reduc durerile de spate prin păstrarea coloanei vertebrale drepte. Respectând forma tradițională a saboților, producătorii se asigură deci că sunt prevenite deformarea și durerile la nivelul picioarelor fiind proiectați pentru a se potrivi perfect acestora. Și, în plus, nu trebuie să îți faci griji pentru anotimp! Saboții medicali absorb transpirația și împiedică mirosurile neplăcute pe timpul veri, iar pe timpul iernii izolează complet și eficient picioarele pentru a nu pierde căldura.

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close