Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Sfaturi esențiale pentru alegerea căminului de bătrâni

Sfaturi esențiale pentru alegerea căminului de bătrâni

Alegerea unui cămin de bătrâni potrivit este o decizie importante pe care ar trebui să o analizezi cu atenție înainte. Persoanele dragi ție merită să fie tratate așa cum se cuvine, mai ales dacă suferă de boli cronice sau alte afecțiuni complexe.

Sfaturi esențiale pentru alegerea căminului de bătrâni
de Georgiana Adam    |    15 Feb 2022   •   15:58

Există numeroase alternative pe piață, însă nu toate garantează rezultate de succes. Majoritatea tinde să aleagă opțiunile de stat, tocmai pentru că sunt mult mai accesibile din punct de vedere financiar.

Însă, raportul calitate-preț nu este deloc avantajos. Serviciile nu sunt la fel de calitative ca în cazul căminelor private. În plus, vârstnicii nu se vor simți deloc bine.

Iată câteva sfaturi esențiale care te vor ajuta să alegi căminul de bătrâni potrivit:

- Consultă-te în primul rând cu vârstnicii – E important să le explici celor în vârstă ce avantaje vor avea dacă vor alege să stea într-un cămin de bătrâni. Într-o primă fază, va interveni negarea și sentimentul de abandon. Însă, nu îți face griji. E perfect normal să se întâmple așa. Odată pensionați, bătrânii se simt din ce în ce mai singuri. Prezintă-le, totuși, beneficiile din punct de vedere funcțional pe care le oferă un asemenea loc. Explică-le, de asemenea, că îi vei vizita ori de câte ori îți va permite timpul și că vor fi mereu înconjurați de oameni veseli.

- Analizează foarte bine oferta – O decizie bună vine întotdeauna în urma unei căutări minuțioase. Acordă suficient timp pentru gasirea unui website camin de batrani care răspunde întocmai cerințelor tale. Verifică toate detaliile prezentate si nu ezita să iei legătura cu personalul căminului în cazul în care este necesar. Într-un asemenea fel vei vedea cum se realizează comunicare și îți vei putea forma o primă impresie despre azil.

- Vizitează locul – În cazul în care timpul îți permite, fă o vizită în locul în care va urma să îi duci pe vârstnici. Vei vedea, astfel, dacă ceea ce este prezentat pe site este în concordanță cu realitatea. De asemenea, vei putea vedea dotările exacte pe care le integrează căminul. Un aspect extrem de important pe care va trebui să îl iei în calcul este spațiul avut la dispoziție. Căminele care prezintă suficient loc pentru activități interioare și exterioare devin cele mai eficiente variante.

- Întreabă și alți rezidenți despre experiențele lor în cămin – Feedback-ul este un element cheie în definitivarea unor experiențe unice. Totuși, majoritatea nu îi oferă atenția cuvenită. Tocmai de aceea, nu au parte de rezultatele așteptate. Bineînțeles că uneori experiențele diferă de la o persoană la alta. Însă, e indicat să pui în balanță fiecare argument dacă te-ai decis să optezi pentru un azil de bătrâni. Poți întreba persoanele care stau deja acolo sau poți interacționa cu familiile lor.

- Încearcă să alegi o locație avantajoasă – Variantele poziționate la periferia orașului se numără printre soluțiile pe care merită să le iei în calcul. Sunt zone liniștite, ferite de agitația cotidiană. În plus, nu vei pierde mult timp în trafic pentru a ajunge în zilele dedicate vizitelor.

- Alocă suficient buget – Este o regulă nescrisă când vine vorba de alegerea căminului de bătrâni și anume: Variantele ieftine nu prezintă nimic special. Tocmai de aceea, ar trebui să te orientezi exclusiv către opțiuni premium, de calitate superioară. Alege căminele pentru batrani recunoscute pentru numeroasele beneficiile pe care le prezintă. Investiția își va merita cu siguranță toți banii odată cu trecerea timpului.

Dacă vrei să le oferi vârstnicilor motive reale de bucurie nu ezita să alegi un azil de bătrâni care oferă servicii calitative!

Sfaturile de mai sus te vor ajuta cu siguranță să alegi varianta potrivită cerințelor și nevoilor pe care le prezintă bătrânii.

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close