Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Trei criptomonede de luat în considerare anul acesta

Trei criptomonede de luat în considerare anul acesta

Cu aproape 17.000 de criptomonede diferite care sunt tranzacționate în prezent, pe o piață a cărei valoare se ridică la peste 3 trilioane de dolari, este firesc să pară complicată alegerea celei/ celor în care să investești anul acesta, astfel încât să obții cel mai bun profit.

Trei criptomonede de luat în considerare anul acesta
Sursa foto: Pexels
de Georgiana Adam    |    23 Feb 2022   •   11:38

Iată mai jos trei criptomonede pe care să le iei în considerare înainte de a te decide să îți diversifici portofoliul de investiții.

Criptomonedele - risc versus câștig

Schimbul de criptomonede se face într-un univers descentralizat, care funcționează datorită unui sistem numit blockchain. Respectivele tranzacții nu mai sunt validate de terți tradiționali - de exemplu, bănci, PayPal, diverse guverne -, schimbul de criptomonede făcându-se de la individ la individ (“pear to pear”). “Minerii” sunt cei care validează operațiunile, ei câștigând bani din mining-ul criptomonedelor.

Banii investiți sunt depuși pe site-ul unui broker, iar criptomonedele sunt stocate într-un portofel digital. Investiția în active digitale implică un risc de pierdere a capitalului în anumite procente, de aceea ai mai multe șanse de a obține profit dacă apelezi, de exemplu, la programe de asistență cum este Tokero Pro

Trei criptomonede considerate promițătoare în 2022

Dacă vrei să te implici în tranzacțiile cu criptomonede, iată mai joi trei pe care le poți lua în considerare - exceptând-o pe cea mai cunoscută, bitcoin - și de ce. 

Ethereum (ETH)

În prezent, nicio listă de opțiuni în materie de criptomonede nu poate fi completă fără Ethereum, potrivit specialiștilor. ETH, a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume, are o valoare de piață de peste 300 de miliarde de dolari. Ethereum este considerat esențial pentru domenii inedite, precum contractele inteligente, dar și jetoane nefungibile (NFT), care au devenit atât de populare în arte și divertisment. Cu un avantaj uriaș în adoptarea rețelei față de rivali și numeroase aplicații descentralizate (dApps), Ethereum are ca dezavantaj faptul că tranzacțiile sunt ineficiente din punct de vedere energetic și ieftine. Însă se pare că echipele Ethereum, conduse de Vitalik Buterin, fondatorul companiei, pregătesc îmbunătățiri ale blockchain-ului.

Solana (SOL)

Solana este considerată unul dintre cei mai serioși concurenți ai Ethereum. Are o rețea rapidă, un număr tot mai mare de dApps și o compatibilitate prietenoasă cu limbajul Rust. Comparativ cu Ethereum, taxele pentru tranzacții sunt foarte mici. Specialiștii spun că Solana are șanse să devină una dintre rețelele preferate pentru jocurile bazate pe blockchain. Pe de altă parte, rețeaua a suferit recent mai multe pene semnificative și se confruntă, deși în creștere rapidă, cu volatilitatea prețurilor și roboții.

Ripple (XRP)

XRP este o altă criptomonedă considerată promițătoare anul acesta în domeniul descentralizării finanțelor globale, Motivul este acela că tehnologia Ripple este de 100 de ori mai eficientă și mai puțin costisitoare decât instrumentele și tehnologiile utilizate în prezent de sectoarele bancare din întreaga lume. Iar, în pofida unor conflicte legale cu Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) din SUA, tehnologia Ripple este deja folosită de sute de mari instituții financiare din întreaga lume pentru a accelera procesarea fluxurilor lor, reducând în același timp costurile pentru clienți. În plus, spre deosebire de altele, această criptomonedă are o volatilitate mai mică, datorită în special numărului mare de jetoane existente

Piața criptomonedelor de astăzi - o nouă clasă de active, care face posibilă diversificarea investițiilor - este foarte competitivă. Criptomonedele prezentate mai sus pot să genereze randamente incredibile, deși este recomandat să ții cont și de natura lor extrem de volatilă, cu variații semnificative într-o perioadă foarte scurtă de timp

×
Parteneri
Vine vara în România! Prognoza meteo pentru luna iunie
x close