Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Unde găsești ochelari de vedere în Suceava

Unde găsești ochelari de vedere în Suceava

Simțul văzului rămâne extrem de important pentru oameni. Înaintarea în vârstă, dar și unele afecțiuni de sănătate pot determina și apariția tulburărilor de vedere.

Unde găsești ochelari de vedere în Suceava
Sursa foto: Shutterstock
de Georgiana Adam    |    17 Mai 2023   •   17:33

 Ochelarii te ajută să percepi totul clar și corect atunci când te confrunți cu probleme ale ochilor. Purtarea ochelarilor adecvați, conform indicațiilor medicului specialist previne pierderea temporară sau chiar iremediabilă a vederii. 

Ochelarii de vedere sunt prescriși în mod normal pentru corectarea viciilor de refracție precum miopie, hipermetropie, astigmatism, presbiopie. Personalizarea lentilelor ochelarilor de vedere cu filtre de protecție împotriva luminii albastre, anti-reflex sau strălucire îți oferă un plus de confort și siguranță pentru ochi. 

Sprijin oferit de un control periodic

Oboseala ochilor, înroșirea și lăcrimarea excesivă, senzația de nisip în ochi, durerile de cap puternice și cele din zona orbitelor sau vedere încețoșată chiar și după câteva nopți de odihnă sunt semne care ar trebui să te determine să mergi la medicul oftalmolog cât mai repede. Acestea pot fi simptome ale unor vicii de refracție sau al altor afecțiuni oculare nediagnosticate care necesită tratament de specialitate. Cel mai adesea, medicul îți va prescrie ochelari de vedere cu dioptrii pentru corectarea problemei identificate.

Fie că îți faci ochelari pentru prima dată, fie că trebuie să îi schimbi, ai posibilitatea să mergi la un magazin de ochelari de vedere în Suceava pentru a alege un model corespunzător nevoilor și fizionomiei feței tale, cu care să te simți confortabil și încrezător în forțele proprii. 

Filtre speciale pentru ochelarii de vedere

În funcție de domeniul de activitate în care activezi ochelarii de vedere pot fi personalizați pentru a răspunde cât mai multor nevoi. Filtrul pentru calculator este o protecție în fața luminii albastre emisă de dispozitivele moderne. Stratul anti-reflex poate fi integrat ochelarilor de vedere, alte opțiuni disponibile fiind filtrul antistatic sau cel hidrofob-oleofob.

Tehnologia modernă îți oferă posibilitatea de a avea mai multe elemente care să te ajute să vezi bine prin lentilele ochelarilor de vedere și să nu resimți oboseală și disconfort pe fondul purtării îndelungate. 

Ochelari de soare cu dioptrii

Ochii sunt sensibili în fața razelor puternice ale soarelui și a radiației UV, iar dacă porți ochelari de vedere ai nevoie cu atât mai mult de ochelari de soare în exterior pentru a putea vedea corect și clar. Există posibilitate integrării dioptriile prescrise în ochelarii de soare aleși. Facem precizarea că va trebui să porți ochelarii de soare cu dioptrii pe tot parcursul anului afară, atât pentru a preveni problemele legate de afecțiunea oculară propriu-zisă, cât și pentru protecție în fața razelor UV.

Pentru activitățile sportive va trebui să ai în vedere ochelari de soare cu dioptrii sau de protecție adecvați, achiziționarea unei astfel de perechi te scutește de complicațiile sănătății vederii. 

Rame potrivite fizionomiei

Lentilele ochelarilor de vedere sunt extrem de importante, dar și ramele trebuie alese pentru un aspect fizic plăcut și stimă de sine. Nu orice ramă se poate potrivi oricărui tip de față, ochelarii de vedere trebuie să fie în armonie cu chipul. Dacă nu știi ce să alegi poți merge în magazinul dedicat pentru a proba mai multe modele sau poți solicita ajutorul experților din showroom. 

O pereche de rezervă

Dacă porți ochelari de vedere de ceva timp deja știi cât de importantă se poate dovedi perechea de rezervă. Ochelarii sunt fragili, manipularea greșită sau un moment de neatenție poate conduce la distrugerea lentilelor, ceea ce poate fi extrem de neplăcut și un moment greu, în condițiile în care nu te descurci fără ei. Când ești la prima achiziție de ochelari de vedere optometristul îți poate vorbi despre necesitatea ochelarilor de rezervă, însă, în final, decizia îți aparține.

Investiția în ochelari de vedere de calitate este una necesară pentru confort sporit, dar și un plus de siguranță și durabilitate. Vizita periodică la medicul specialist este importantă pentru schimbarea dioptriilor la timp, astfel încât vederea să nu fie afectată inutil, iar tu să te poți bucura de viață și de hobby-uri. 

Ochelarii de vedere sunt necesari pentru corectarea viciilor de refracție, dar pot fi aleși astfel încât să fie un statement al stilului și personalității tale unice. Nu neglija controalele oftalmologice periodice și schimbă ochelarii de vedere conform indicațiilor medicale!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Atac cu rachete, lansat de teroriștii Hamas asupra Tel Avivului
x close