Antena 3 CNN Economic Criza forţei de muncă în România: Hotelierii se plâng că nu au pe cine angaja, chiar dacă oferă salarii de până la 1.000 de euro

Criza forţei de muncă în România: Hotelierii se plâng că nu au pe cine angaja, chiar dacă oferă salarii de până la 1.000 de euro

Cum mai este puţin până la începerea sezonului estival, hotelierii se plâng că nu găsesc forţă de muncă, aşa că angajează fie ospătari strâini, fie elevi sau studenţi, care vor să muncească pe timpul verii.

Criza forţei de muncă în România: Hotelierii se plâng că nu au pe cine angaja, chiar dacă oferă salarii de până la 1.000 de euro
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mai 2023   •   08:56

În Clisura Dunării, reprezentanţii pensiunilor spun că nu găsesc suficienţi angajaţi, chiar dacă oferă salarii de până la 1.000 de euro pentru un ospătar.

"Am fost la Bursa locurilor de muncă, am ofertat ospătari şi barmani pentru pensiunea noastră, dar, din păcate, nu există interes pentru aceste locuri de muncă", spune Florentina Muchitsch, reprezentant pensiune.

Citeşte şi: Preţuri de la 52 lei pe noapte, în programul "Litoralul pentru toți". Perioada până la care românii au reducere de 70% la cazare

"La noi este sezonier. Nu ne avantajează cu absolut nimic. Faptul că avem doar şase luni care merg consecutiv pe an, nu ne ajută foarte mult să îi ţinem toată perioada anului", precizează Alin Arbănaş, reprezentantul unei pensiuni.

Citeşte şi: Start vacanţelor în Antalya | SPA şi relaxare în hamam-urile din Turcia

Mulţi hotelieri apelează la alte soluţii pentru a acoperi deficitul de personal. Angajează, cu forme legale, pe perioada verii, elevi care doresc să îşi facă bani de cheltuială şi să se şi distreze în acelaşi timp.

Cele mai căutate locuri din HoReCa sunt pentru barmani şi ospătari, pentru care salariul este cuprins între 500 şi 800 de euro pe lună. Majoritatea sunt, însă, doar sezoniere şi de aceea nu par atractive.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close