Antena 3 CNN Economic Cu cât a crescut preţul apartamentelor într-un singur an. Pretenţiile vânzătorilor s-au majorat considerabil

Cu cât a crescut preţul apartamentelor într-un singur an. Pretenţiile vânzătorilor s-au majorat considerabil

Cu cât a crescut preţul apartamentelor într-un singur an. Pretenţiile vânzătorilor s-au majorat considerabil
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    04 Ian 2017   •   08:55

Preţurile apartamentelor din marile orașe din România s-au majorat cu peste zece procente în ultimul an. Cele mai mari creşteri s-au înregistrat la apartamentele noi, în special în oraşele din vestul ţării.

În ultima lună a anului trecut, proprietarii de apartamente solicitau un preț mediu puţin peste o mie de euro pe metru pătrat pentru o locuinţă. Preţul locuinţelor noi a înregistrat cel mai mare salt, de 9,8%. Un metru pătrat într-un apartament nou a ajuns să coste 1.200 euro. În schimb, preţurile apartamentelor vechi, s-au apreciat cu 5,7 procente.

Oraşele în care s-au înregistrat cele mai mari creșteri sunt Timişoara, unde pretenţiile vânzătorilor s-au majorat cu 9,3% şi Cluj-Napoca, unde s-a consemnat o creștere de 11,4% pe parcursul anului 2016. În Braşov şi Iaşi, însă, preţurile apartamentelor au înregistrat creşteri moderate, în medie cu 1,3%.

Creşteri mari au fost şi la nivelul Capitalei. În luna decembrie a anului 2016 aşteptarile vânzătorilor din Bucureşti au crescut. Preţurile au ajuns la o medie de 1.150 euro/mp, cu 6,5% mai mult decât în urmă cu 12 luni.

×
Subiecte în articol: preturi vanzari locuinte
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close