Antena 3 CNN Economic Data la care intră banii de pensii în ianuarie 2023. Ce pensionari primesc ajutoare la început de an

Data la care intră banii de pensii în ianuarie 2023. Ce pensionari primesc ajutoare la început de an

Data la care intră pensiile românilor în luna ianuarie 2023 nu va fi întârziată, chiar dacă este Anul nou, asigură ministrul Muncii.

Data la care intră banii de pensii în ianuarie 2023. Ce pensionari primesc ajutoare la început de an
Sursa foto: Antena 3 CNN/Inquam Photos/Octav Ganea
de Georgiana Adam    |    30 Dec 2022   •   09:04

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat, că pensiile vor ajunge cu siguranţă la beneficiari la începutul lui ianuarie 2023. 

Mai mult, pe lângă pensii, în prima lună din an, circa patru milioane de pensionari vor primi şi prima tranşă din ajutoarele promise de Guvern.

Pensiile pentru luna ianuarie vor ajunge la beneficiari la timp, alături de ajutoarele sociale, mai spune oficialul.

Citeşte şiCât costă să cumperi trei ani de vechime la pensie, de la 1 ianuarie 2023

"Sunt 1-2 două zile care necesită anumite proceduri. 

Data la care intră banii de pensii în ianuarie 2023

Undeva între 3-4 ianuarie, vor începe plăţile către seniorii României", a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi, mulţumindu-le angajaţilor Poştei Române pentru ajutor.

De asemenea, pe lângă pensiile mărite, în ianuarie, milioane de pensionari cu venituri de până la 3.000 lei inclusiv vor primi şi prima tranşă din ajutorul social promis de Guvern.

"Sumele sunt cuprinse în noile taloane din ianuarie. Banii vin ori prin intermediul poştaşului, fie direct în conturi", a mai spus ministrul Muncii, potrivit romaniatv.net.

Ce ajutoare suplimentare mai primesc pensionarii în ianuarie 2023

Ajutoarele pe care le primesc pensionarii români, de la 1 ianuarie 2023, pe categorii:

1. Pentru cei care au pensii până în 1500 de lei, este 1000 de lei ajutorul, dar se împarte în două tranșe, una în ianuarie şi una în octombrie

2. Pentru cei cu pensia între 1.500 - 2.500 de lei, ajutorul este de 800 de lei, adică 400 de lei în ianuarie şi 400 de lei în octombrie.

3. Pentru cei cu pensia între 2.500 şi 3000 de lei, ajutorul va fi de 600 de lei, bani împărțiți în ianuarie și octombrie, câte 300 de lei.

Data virării banilor de pensii în conturi a fost confirmată şi de preşedintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, joi, la Antena 3 CNN.

"Pe data de 3 ianuarie noi virăm deja prima tranșă către Compania Națională de Poștă. 

Banii vor trebui să aibă un circuit bancar din trezorerii trebuie să o meargă în conturile Companiei Naționale de Poștă. Probabil că imediat în zilele următoare se vor începe să se facă plățile", a precizat şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu.

Vechimea în muncă este unul dintre cei mai importanți factori atunci când vorbim de pensia noastră. Vestea bună este că de acum o puteti verifica şi online.

Aşadar, pentru a afla ce vechime aveți, trebuie înainte de toate să aveți un cont online pe site-ul Casei Naționale de Pensii.

Pentru a vi-l crea, trebuie să completați un formular cu datele personale: nume, prenume, CNP, adresa de e-mail, de domiciliu, actul de identitate.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close