Antena 3 CNN Economic Gabriela Firea: 4.200 de beneficiari au primit contractele pentru voucherele de 15.000 de lei din programul pentru creşterea natalităţii

Gabriela Firea: 4.200 de beneficiari au primit contractele pentru voucherele de 15.000 de lei din programul pentru creşterea natalităţii

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, spune că au fost transmise către beneficiari pentru semnare 4.200 de contracte pentru sprijinul acordat prin programul social național de creștere a natalității și aproape 3.000 de vouchere au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari.

Gabriela Firea: 4.200 de beneficiari au primit contractele pentru voucherele de 15.000 de lei din programul pentru creşterea natalităţii
Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Mai 2023   •   19:06

"4.200 de contracte pentru sprijinul acordat prin programul social național de creștere a natalității au fost transmise către beneficiari pentru semnare și aproape 3.000 de vouchere au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari", spune ministrul Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Firea a participat la dezbaterea Bucharest Leaders Summit unde s-a discutat despre creșterea natalității și infertilitate. 

"M-a bucurat discuția cu specialiști de renume în acest domeniu cum sunt prof. dr. Denisa Protopopescu, dr. Carmen Ianiotescu, dr. Ionela Anghelescu. Cu această ocazie, am prezentat ultimele date despre Programul național de creșterea a natalității, inițiat și derulat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin care sprijinim cuplurile infertile cu 15.000 de lei pentru fiecare procedură de fertilizare in vitro, până la maximum trei pe an.

Am primit până acum peste 15.000 de mesaje, însă nu toate au fost dosare propriu-zise sau documente dublate. Au fost deja înregistrate toate dosarele, suntem la zi cu acest proces și avem circa 7.700 de dosare, iar peste 6.100 dintre ele au fost deja analizate.

Mă bucur că aceste vouchere sunt din ce în ce mai folosite în farmacii și clinici. Avem deja câteva zeci de doamne care au sarcini în evoluție și abia aștept să dau tuturor vești despre bebelușii, când vor veni pe lume", spune Gabriela Firea.

Citește și: 

În paralel cu acest program, Firea spune că urmează să fie lansat pachetul pentru creșterea natalității și susținerea familiei care cuprinde mai multe propuneri legislative prin care sunt ajutați direct părinții.

"România trece printr-o criză demografică fără precedent! Anul trecut, s-au născut cei mai puțin copii din ultimul secol. În plus, 1 din 5 cupluri se luptă cu infertilitatea! În ultimii 5 ani, aproape 2 din 10 femei au avut nevoie de tratamente pentru a putea rămâne însărcinate", mai spune Firea.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close