Antena 3 CNN Economic Marian Siminică (ISF), după conferinţa ECFS 2023: "Un pas pentru creşterea nivelului de educaţie financiară"

Marian Siminică (ISF), după conferinţa ECFS 2023: "Un pas pentru creşterea nivelului de educaţie financiară"

Este nevoie de un efort conjugat şi o colaborare pentru a putea creşte nivelul de educaţie financiară în rândul tinerilor, a explicat Marian Siminică, directorul executiv al Institutului de Studii Financiare, la finalul conferinţei ECFS 2023 de la Braşov.

Marian Siminică (ISF), după conferinţa ECFS 2023: "Un pas pentru creşterea nivelului de educaţie financiară"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ovidiu Stan    |    24 Mar 2023   •   18:42

"A fost un eveniment plin de activităţi pe parcursul a două zile, cu mulţi participanţi. S-a discutat foarte mult, s-au pus întrebări, s-au stabilit contacte şi colaborări viitoare. De exemplu, multe prezentări au abordat problema factorilor ESG şi impactul asupra activităţii companiilor. Ce trebuie să facă, mai ales companiile mari, pentru a se adapta noilor tendinţe, mai ales companiile listate la bursă.

De asemenea, o altă concluzie importantă. Toată lumea a fost de acord că este necesar un efort conjugat şi o colaborare între toate entităţile din pieţele financiare pentru a putea creşte nivelul de educaţie financiară în rândul tinerilor. Sunt deja în derulare proiecte comune, dar urmare a discuţiilor de aici au fost stabilite noi contacte. De exemplu, la întâlnirea de aseară, IMM Hub cu reprezentanţii mediului antreprenorial de aici, din Braşov, au stabilit colaborări pentru a derula proiecte în viitor.

Vezi şi: Noi concepte pentru gestionarea riscurilor. Punţi între mediul academic şi de afaceri

În acelaşi timp, în cadrul conferinţei, Institutul de Studii Financiare a prezentat primele rezultate ale unei cercetări proprii. E vorba de un studiu cu privire la rezultatele financiare obţinute de companiile listate la bursă. Au fost luate în studiu 304 companii, majoritatea listate la bursă, şi au fost prelucrate situaţiile financiare calculându-se indicatori medii pe sector de activitate în ultimii trei ani. Rezultatele vor fi publicate, în perioada următoare, pe site-ul ISF şi vor fi puse la dispoziţie gratuit pentru toţi cei care sunt interesaţi. Credem noi că este şi acesta un pas la creşterea nivelului de educaţie financiară pentru că o persoană interesată de o anumită companie sau de un anumit sector de activitate va găsi în acest studiu indicatori financiari relevanţi, calculaţi şi interpretaţi.

Trebuie să depunem eforturi cu toţii şi să colaborăm pentru a ne atinge aceste obiective. Nu se pot face lucruri în plan individual. O colaborare între toate entiăţile din pieţele financiare, vorbim aici de companii de asigurări, de societăţile de investiţii financiare sau universităţi, toate trebuie implicate în acest demers", a declarat Marian Siminică, directorul executiv al Institutului de Studii Financiare (ISF).

Citeşte şi: Conferinţa ECFS 2023. Instituţiile financiare şi mediul privat caută soluţii pentru crizele actuale

×
Subiecte în articol: ECFS 2023 ISF Marian Siminică Brașov
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close