Antena 3 CNN Economic Pensiile românilor se plătesc cu întârziere în ianuarie 2023. Anunţul făcut de Poșta Română

Pensiile românilor se plătesc cu întârziere în ianuarie 2023. Anunţul făcut de Poșta Română

Poșta Română anunță că, în luna ianuarie 2023, distribuirea pensiilor și a drepturilor sociale se va decala cu câteva zile, ca urmare a perioadei sărbătorilor de iarnă în care atât salariaţii Casei Naționale de Pensii Publice, cât și cei ai Poștei Române, beneficiază de zile libere.

Pensiile românilor se plătesc cu întârziere în ianuarie 2023. Anunţul făcut de Poșta Română
Sursa foto: Profimedia
de Georgiana Adam    |    30 Dec 2022   •   12:47

Aşadar, Poşta Română anunţă că pensiile se vor plăti în intervalul 6-19 ianuarie, în timp ce ministrul Muncii şi şeful Casei de Pensii au vorbit, anterior, de data de 3-4 ianuarie, ca fiind ziua în care încep plăţile.

Potrivit unui comunicat al Poștei Române, Casa Națională de Pensii Publice a anunțat că va vira contravaloarea drepturilor de protecție socială, în conturile Poștei Române, cu o decalare de câteva zile.

Astfel, calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public va fi următorul:

- la domiciliu – în perioada 6 – 17 ianuarie 2023;

Citeşte şiCât costă să cumperi trei ani de vechime la pensie, de la 1 ianuarie 2023

- la ghișeele subunităților poștale – până pe data de 19 ianuarie 2023.

"Ca și anul trecut, salariații Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a finaliza distribuirea pensiilor într-un interval comasat de doar opt zile lucrătoare, față de intervalul obișnuit de distribuire a pensiilor, conform contractului, 1 – 15 ale fiecărei luni. 

Este o situație specială pe care o întâmpinăm la fiecare început de an, având în vedere această perioadă în care angajații din toate domeniile de activitate au dreptul la zile libere pentru a le petrece alături de familie", a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române.

Vechimea în muncă este unul dintre cei mai importanți factori atunci când vorbim de pensia noastră. Vestea bună este că de acum o puteti verifica şi online.

Aşadar, pentru a afla ce vechime aveți, trebuie înainte de toate să aveți un cont online pe site-ul Casei Naționale de Pensii.

Pentru a vi-l crea, trebuie să completați un formular cu datele personale: nume, prenume, CNP, adresa de e-mail, de domiciliu, actul de identitate.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Posta Romana pensii pensii ianuarie 2023
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close