Antena 3 CNN Economic Românii care stau la curte pot primi vouchere de 1900 de euro. Şeful de la Fondul de Mediu a făcut anunţul

Românii care stau la curte pot primi vouchere de 1900 de euro. Şeful de la Fondul de Mediu a făcut anunţul

Românii care stau la curte pot primi vouchere în valoare de 1900 de euro, în anumite condiţii, a anunţat de președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

Românii care stau la curte pot primi vouchere de 1900 de euro. Şeful de la Fondul de Mediu a făcut anunţul
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    31 Mar 2024   •   02:00

Noul program de vouchere pentru români are fondurile totale care se ridică la 850 de milioane de lei, bani din fonduri europene PNRR.

Peste 30.000 de gospodării din România sunt deja implicate în program, a mai spus președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Laurențiu Neculaescu.

Fondurile totale pentru acest program se ridică la 850 de milioane de lei, iar în proiect sunt implicate 34.000 de gospodării.

"Este un program rezultat din PNRR, am avut deja două sesiuni de finanțare", a declarat Laurențiu Neculaescu.

34.000 de gospodării vor beneficia de branșamentele de apă și canal prin vouchere

Laurențiu Neculaescu a explicat că au fost aprobate noi contracte recent, în valoare de 48 de milioane de lei.

În cele două sesiuni derulate până acum, subliniază Laurențiu Neculaescu, au fost contractate aproximativ 300 de milioane lei.

Astfel, 34.000 de gospodării vor beneficia de branșamentele de apă și canal.

"În cele două sesiuni derulate până acum, avem undeva în jur de 300 de milioane lei contractați și undeva la 34.000 de gospodării care vor beneficia de branșamentele de apă și canal", a mai spus președintele AFM.

Românii care stau la curte şi pot primi vouchere de 1.900 de euro

De asemenea, acesta a explicat că sunt eligibile persoanele cu venituri reduse. Persoanele vizate trebuie să aibă sub 1700 de lei net/membru de familie, pentru a primi aceste vouchere.

Acestea vor beneficia de o finanțare acordată de AFM de 1.900 de euro pentru fiecare gospodărie pentru branșamentul de apă și canal.

"Da, eligibili aici sunt cei cu venituri reduse. Trebuie să aibă sub 1700 de lei net/membru de familie și beneficiază de o finanțare acordată de AFM de 1.900 de euro pentru fiecare gospodărie pentru branșamentul de apă și canal", a explicat Laurențiu Neculaescu.

Bugetul total acordat pentru proiectul "Prima conectare" este de 850 milioane de lei.

Trebuie menționat că măsura vizează sprijinirea familiilor și persoanelor cu venituri reduse pentru plata cheltuielilor de branșare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă și/sau de canalizare.

În schimb, banii nu pot fi ceruți direct de persoanele interesate. Acestea se pot adresa operatorului de servicii de utilități publice din localitatea de domiciliu sau, după caz, operatorului regional de servicii de utilități publice.

Totodată, ghidul programului precizează că beneficiarul final al proiectului poate cere finanțare în cadrul programului "Prima conectare" doar prin intermediul unui solicitant de finanțare, respectiv a unui operator de servicii de utilități publice sau prin operatorul regional de servicii de utilități publice.

Cei interesați să se racordeze la apă și canalizare cu bani de la stat trebuie să se adreseze companiei care furnizează astfel de servicii în localitatea de domiciliu, potrivit dcnews.ro.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close