Antena 3 CNN Economic România exportă tot mai MULTĂ tehnică militară

România exportă tot mai MULTĂ tehnică militară

România exportă tot mai MULTĂ tehnică militară
14 Ian 2015   •   14:26

Într-un moment în care finanţarea Armatei a devenit subiectul unui acord între partidele politice, industria de profil se descurcă tot mai bine la export. Vânzările externe de tehnică militară ale României s-au dublat în 2013 faţă de anul precedent, ajungând la o valoare de aproape 177 milioane de euro.

 
Recordul poate fi pus pe seama unor comenzi semnificative venite din partea unor parteneri de tradiţie dar şi a recâştigării unor clienţi mai vechi.

Olanda ocupă primul loc în topul importatorilor de armament românesc. Comenzile din această ţară au crescut de peste 4 ori, la aproape 74 de milioane euro. România a vândut în 2013 aici lunete, o navă de transport deşeuri nucleare, un corp de navă de suport logistic şi alte produse.
 
America a cumpărat tehnică militară de aproape 42 milioane euro. Ţara cu cel mai mare buget militar din lume a cumpărat lunete, accesorii pentru arme de calibru mic,  mitraliere, pistoale, puşti mitralieră şi tehnica antieriana.
 
Al treilea importator al armelor made in Romania este Israel, cu 16,8 milioane euro. Aici am vândut piese mecanice pentru sisteme aeropurtate, componente pentru sisteme de conducere a focului precum şi produse pentru aeronave militare, dar şi un simulator de elicopter.
 
Marea Britanie a importat armament de 11,4 milioane de euro. Aici au plecat în 2013 lunete, puşti de asalt, muniţie, produse pentru aeronave militare şi paraşute.
 
Şi statele în curs de dezvoltare cumpără arme româneşti. În 2013 Maroc, Burkina, Turcia şi Iordania au cheltuit 15 milioane euro pentru tehnica noastră militară. De la mitraliere la grenade şi veste antiglonţ.
 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close