Antena 3 CNN Economic Ministrul Energiei dă asigurări că nu rămânem fără gaz: "Creşterea preţurilor gazelor, provocată de Rusia"

Ministrul Energiei dă asigurări că nu rămânem fără gaz: "Creşterea preţurilor gazelor, provocată de Rusia"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurări, marţi, că românii nu vor rămâne fără gaz în luna februarie 2022, aşa cum au spus unii specialişti în energie de la noi.

Ministrul Energiei dă asigurări că nu rămânem fără gaz: "Creşterea preţurilor gazelor, provocată de Rusia"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Georgiana Adam    |    07 Dec 2021   •   12:29

"Iarna aceasta va fi ca și iarna trecută, ca și acum două ierni, ca și acum trei ierni, pentru că aceeași capacitate de extracție avem, ba din contră, mai mare o avem acum de gaze naturale din depozite", a spus ministrul Energiei.

În plus, oficialul dă asigurări că niciun consumator nu va avea gazul întrerupt.

"Singura diferență este, dacă ați observat, pentru că nu se mai rezervă anticipat capacități de interconectare, capacități de intrare, iar după părerea noastră și a altor colegi ai mei din statele membre, este la fel o modalitate de a sensibiliza piața și a ține prețul sus", a spus Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a spus că în privința importurilor, România importă gaz prin trei puncte strategice - Isarccea, Negru Vodă și prin Ungaria: "Nu vorbim de Ucraina", a spus ministrul Energiei.

"Cu toții știm motivul creșterii gazelor naturale. Este o speculație pe piața gazelor naturale făcută de către Federația Rusă prin Gazprom. S-au redus livrările prin Ucraina. Se presează operaționalizarea conductei Nord Stream 2.

Noi estimăm că după perioada de iarnă, odată cu probabil pornirea conductei Nord Stream 2 prețurile vor scădea. Așa se vede și pe piața Futures a contractelor de vânzare de gaz pe bursele europene", a mai declarat Popescu.

Dumitru Chisăliţă: "Rămânem fără gaz în februarie. Putem închide un număr mare de consumatori"

România va rămâne gaz în luna februarie, a spus, marţi, Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă.

Specialistul în energie precizează că afirmaţia sa este un scenariu cu mai multe ipoteze, şi nu o predicţie.

În context, el vorbeşte de ipotezele unei ierni grele.

×
Subiecte în articol: Virgil Popescu gaze
Parteneri
Pensionarii români care rămân fără 5 sporuri din baza de calcul
x close