Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Descoperiți Aleksandr Dughin, ideologul lui Vladimir Putin, intervine în războiul din Israel: "Nu au nicio şansă"

Aleksandr Dughin, ideologul lui Vladimir Putin, intervine în războiul din Israel: "Nu au nicio şansă"

Aleksandr Dughin, ideologul lui Vladimir Putin, a făcut declaraţii pe tema războiului din Israel şi a precizat că palestinienii nu au nicio şansă într-un astfel de război.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Oct 2023   •   20:48

"O escaladare în Israel ar putea declanşa o reacţie în lanţ. Palestinienii nu au nicio şansă într-un astfel de război, pentru că nu pot să distrugă Israelul sau să îi provoace o înfrângere militară semnificativă, dar şi Israelul nu are pentru ce să lupte.

Palestina este, din punct de vedere tehnic, un teritoriu israelian, pe care nu îl controlează şi nu îl poate controla sub nicio circumstanţă. Este la fel de imposibil să-i distrugi fizic pe toţi palestinienii. Dacă am fi într-o situaţie internaţională diferită, palestinienii ar putea conta pe compasiunea stângii internaţionale, dar SUA este condusă neoconişti şi globalişti. Cu siguranţă nu le pasă de palestinieni, deşi nici ei nu sunt prea apropiaţi de politicile naţionaliste ale Israelului.

Dar reacţia în lanţ - şi mai ales comporamentul statelor islamice (în primul rând Iran, Turcia, Arabia Saudită, alte state din Golf şi Egipt) - ar putea fi continuarea logică. Sau cel puţin, asta este ceea ce strategii Hamas au avut în vedere atunci când au decis să declanşeze conflictul", a declarat Aleksandr Dughin, potrivit unei postări pe X.

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close