Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Descoperiți Ministrul Sănătăţii, la Antena 3 CNN: "Încercăm să găsim o soluţie şi pentru asistenţii medicali"

Ministrul Sănătăţii, la Antena 3 CNN: "Încercăm să găsim o soluţie şi pentru asistenţii medicali"

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a făcut noi anunţuri în legătură cu protestele din sistemul de sănătate. Ministrul a dezvăluit, în direct la Antena 3 CNN, că încearcă să găsească o soluţie şi pentru asistenţii medicali.

Ministrul Sănătăţii, la Antena 3 CNN: "Încercăm să găsim o soluţie şi pentru asistenţii medicali"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Ian 2024   •   22:10

Prezent în platoul Antena 3 CNN, Alexandru Rafila a vorbit despre protestele din sistemul medical și a făcut mai multe anunțuri.

Astfel, ministrul Sănătății a dezvăluit că se caută o soluție pentru creșterea salariilor personalului medical, urmând a fi luate în calcul, în cazul medicilor, anumite criterii de performanță.

"În primul rând, trebuie găsită o soluție pentru înlăturarea inechităților salariale.

Personalul TESA din spitale se confruntă cu salarii foarte mici, urmează apoi asistenții medicali, pentru care trebuie să existe o creștere salarială, și, nu în ultimul rând, medicii, în cazul cărora încercăm să găsim o soluție, astfel încât măririle salariale să fie bazate și pe performanță, iar cei care duc greul să poată să fie salarizați așa cum trebuie.

Eu cred că dialogul va duce la soluționarea acestui conflict de muncă, care a fost generat de anumite inechități care există de mai mult timp, precum și de faptul că salariile asistenților medicali, mai ales ale celor care nu beneficiază de sporuri, au rămas de foarte mult timp nemodificate", a spus Alexandru Rafila, la Antena 3 CNN.

Ministrul Alexandru Rafila a vorbit și despre situația medicilor de familie și a subliniat importanța dezvoltării acestui sector.

"În momentul în care a fost adoptată legea bugetului, s-au remarcat diminuări majore privind medicina de familie și serviciile ambulatorii de specialitate.

Casa de Asigurări de Sănătate a încheiat un act adițional până la 30 iulie, adică până la această dată vor fi plătite toate serviciile la nivelul anului trecut, iar în a doua jumătate a anului, este posibilă o rectificare bugetară, care să le aducă banii.

Dacă nu dezvoltăm aceste servicii de medicină de familie și servicii ambulatorii, sistemul de sănătate nu va mai fi sustenabil financiar, pentru că sunt prea mari costurile în spitale.

Atunci, singura soluție este să finanțăm și să dezvoltăm exact aceste servicii de medicină prespitalicească.

Trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea că este necesar să finanțăm medicina prespitalicească.

Principiul acesta trebuie să fie, dacă ne dorim să avem și în România servicii de sănătate de bună calitate, la fel ca în toate celelalte țări europene", a mai adăugat ministrul Sănătății, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close