Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Descoperiți Descoperiți. Controverse uriașe în ancheta răpirii Alexandrei și Luizei de la Caracal

Descoperiți. Controverse uriașe în ancheta răpirii Alexandrei și Luizei de la Caracal

Descoperiți. Controverse uriașe în ancheta răpirii Alexandrei și Luizei de la Caracal
24 Aug 2019   •   23:34

Andreea Sava a prezentat la „Descoperiți” o serie de greșeli uriașe din ancheta răpirilor și presupuselor crime de la Caracal. 

A trecut deja o lună de la coșmarul prin care a trecut Alexandra Măceșanu. Adolescenta de 15 ani suna disperată la 112 sperând să fie salvată, spunând printre lacrimi că a fost răpită și violată. Și au trecut patru luni și jumătate de când bunicul Luizei Melencu, o fată de 19 ani, mergea la poliție să anunțe că nepoata lui nu a mai ajuns acasă de la Caracal. 

În cazul ambelor fete, acuzațiile familiilor fetelor sunt foarte grave. Mușamalizare și clanuri protejate fiindcă nimeni nu a fost în stare să le spună ce s-a întâmplat cu copiii lor, apoi fiindcă ancheta e plină de bâlbe, iar piste importante par că au fost abandonate sau că nu au fost niciodată urmate. 

La o lună după ce conducerea DIICOT a descins la curtea lui Dincă, niciuna dintre familii nu are o probă certă că fetele sunt moarte, deși au primit condoleanțe de la toate instituțiile statului. Președintele, premierul, ministrul Justiției, Parchetul General, vorbeau despre „adolescentele ucise”, chiar înaintea primul raport preliminar de ADN al Alexandrei. Pentru Luiza nu există nici acum vreunul, iar cel pentru Alexandra e bazat doar pe probe luate din dinți. 

Familia Alexandrei crede că se încearcă declararea deceselor cu scopul mușamalizării cazului. 

Controverse și întrebări fără răspuns în ancheta de la Caracal 

De ce nu avem nici măcar o concluzie despre bâlbele autorităților din ziua în care Alexandra a sunat la 112 și nu doar că nu a fost găsită la timp, dar polițiștii și procurorii au păzit poarta lui Gheorghe Dincă până la șase dimineața. De ce o serie de probe au fost găsite mult mai târziu, deși au fost mereu în casa lui Dincă?

De ce după telefonul Alexandrei s-a mers în parc abia vineri (2 august), deși Dincă spusese încă de duminică (28 iulie) unde îl aruncase. La fel și cu telefonul de pe care Dincă sunase familia Luizei în luna mai. 

De ce nu au fost găsite decât după o săptămână probele de sânge din camera unde se presupune că a fost ținută Alexandra. 

De ce după ce pe 28 iulie copiii lui Dincă au declarat că au văzut doi bărbați ieșind din curtea tatălui lor, peste 3 zile șeful DIICOT a spus că se pare că Dincă a acționat singur. 

De ce după 3 zile de anchetă procurorii DIICOT au decis brusc să-l aducă pe Dincă la București și să anunțe suspendarea anchetei timp de o săptămână, susținând că nu pot continua cercetarea fără acesta, deși putea fi prezent un avocat al lui. 

×
Subiecte în articol: Descoperiți controverse
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close