Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Descoperiți Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România: "Nu vom opri acest război până nu vom elibera ostaticii"

Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România: "Nu vom opri acest război până nu vom elibera ostaticii"

Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, a fost invitat la Antena 3 CNN, la șase luni de la izbucnirea războiului din Fâșia Gaza.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Apr 2024   •   15:45

Ambasadorul a vorbit despre evoluția conflictului militar, dar şi despre ostaticii pe care islamiștii din Gaza încă îi dețin.

Diplomatul a explicat că Israelul nu va opri războiul cu gruparea teroristă Hamas până ce ostaticii nu vor fi eliberați.

"Populația israeliană este nerăbdătoare, pentru că vede că nu se ating cele două obiective pe care IDF (armata israeliană, n.r.) şi le-a asumat: destructurarea Hamas și eliberarea ostaticilor.

În paralel, Hamas nu vrea să încheie o negociere privind eliberarea ostaticilor, iar noi nu putem ocoli această țintă. Nu putem să încheiem (operațiunile militare) până nu ne vom vedea ostaticii şi nu vom atinge ambele ținte. Ei se regrupează, deci Hamas nu e de acord. Guvernul (israelian) nu a putut face lucrurile suficient de rapid, așa cum am fi dorit, iar publicul israelian vrea să vadă aceste lucruri concrete (...)

Am văzut ca Iranul a încercat să atace şi să izoleze Israelul: au trimis rachete din Liban, din Irak, din Yemen, din zonele rebelilor Houthi. Iranul încearcă să coordoneze eforturile acestora împotriva Israelului pentru a-i submina autoritatea.

De zeci de ani (iranienii) spun că vor să facă acest lucru, să ne atace. Singurul lucru nou în prezent este că ei chiar fac acest lucru. De aceea, noi vom continua să luptăm, să ne opunem unor proxi (intermediari) din partea Iranului sau oricui, ideea fiind că Iranul nu poate să continue în acest fel la nesfârșit", a spus ambasadorul israelian Reuven Azar la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close