Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere: Raport exploziv-Dan Adamescu, vacanţe de lux pe banii asiguraţilor ASTRA

Exces de putere: Raport exploziv-Dan Adamescu, vacanţe de lux pe banii asiguraţilor ASTRA

Exces de putere: Raport exploziv-Dan Adamescu, vacanţe de lux pe banii asiguraţilor ASTRA
23 Oct 2015   •   21:50

Oana Zamfir (fosta Stancu) a prezentat, la "Exces de putere", imagini cu destinaţiile de lux alese de milionarul român Dan Adamescu pentru vacanţele sale, plătite însă din banii asiguraţilor Astra.

Un raport al KPMG Advisory SRL indică faptul că Dan Adamescu şi soţia sa au cheltuit peste 63 de mii de euro pe o călătorie efectuată în perioada 23.12.2010 - 19.01.2011, New York, Buenos Aires, Iguassu, Montevideo, Carmelo şi Miami.

Costul călătoriei (transport, mese, alte cheltuieli) a fost de 63.747 euro.

"Astra a achitat în trei tranşe 31.875 de euro. Ca urmare a neachitării diferenţei, Windrose Finest Travel (compania care s-a ocupat de organizarea vacanţei) a acţionat în judecată Astra, procesul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Land Berlin. În iulie 2015, administratorul special i-a trimis dlui Adamescu o adresă cu propunerile pentru stingerea litigiului. Acesta urma să achite o compensaţie de 22.310 euro şi cheltuieli pentru stingerea litigiului de 70% (valoarea litigiului fiind de 31.872 euro). Dl Adamescu nu a dat niciun răspuns", se arată în raportul KPMG Advisory SRL.

În plus, potrivit aceluiaşi raport, în iulie 2013, Astra a încheiat un contract de locaţiune cu dna Jane Patricia Allen şi dl Roger Reissner pentru închirierea imobilului situat în 22 Coombe Ridings, Londra, pentru perioada 15.09.2013 - 14.09.2016 cu o chirie lunara de 6.250 GBP.  Contractul a fost semnat de dl Alexander Adamescu. Prejudiciul total creat Astra a fost de 773.850 RON (cca 172.000 euro).

Administratorul special a cerut dlui Adamescu o justificare cu privire la motivele încheierii acestui contract însă ea nu a fost pusă la dispoziţie.


Omul de afaceri Dan Adamescu, proprietarul Astra Asigurări, a fost desemnat luni preşedinte pentru o perioadă de patru ani al Consiliului de Supraveghere (CS) al companiei de asigurări, în cazul căreia ASF a cerut la începutul lunii septembrie în instanţă falimentul,

La adunarea acţionarilor a participat doar Dan Adamescu şi au votat prin corespondenţă două companii ale acestuia.
   
De asemenea, acţionariatul Astra a decis şi revocarea lui Ion Niţu din funcţia de vicepreşedinte al CS, precum şi numirea lui Gheorghe Ovidiu Călinescu în CS.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close