Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Adrian Negrescu, despre cum va plăti România gazul rusesc după ordinul lui Putin: "Cu siguranţă vor face asta"

Adrian Negrescu, despre cum va plăti România gazul rusesc după ordinul lui Putin: "Cu siguranţă vor face asta"

Adrian Negrescu, analist financiar, a comentat declarația ministrului Energiei, Virgil Popescu, privind modurile în care România va fi afectată de hotărârea Gazprom de a sista exporturile de gaze către Europa. Iată ce le-a scăpat din vedere autorităţilor române.

Adrian Negrescu, despre cum va plăti România gazul rusesc după ordinul lui Putin: "Cu siguranţă vor face asta"
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    01 Apr 2022   •   20:46

Potrivit ministrului Energiei,  "România nu este afectată de această decizie, de acest decret al preşedintelui Putin.

România nu are un contract direct cu Gazprom, contractele de import de gaze sunt făcute de entităţi private din România cu entităţi private din Uniunea Europeană, sau chiar subsidiare românești ale acestor entităţi private, contractele fiind atât în lei, cât şi în euro şi dolari.

Deci nu putem vorbi despre o schimbare a politicii comerciale în importul gazelor românești", a mai spus ministrul Energiei la Antena 3. 

Adrian Negrescu, analist financiar, a comentat declarația ministrului Energiei şi a precizat următoarele:

"Nu e chiar foarte clar ceea ce ne spune domnul Popescu, pentru că el ne spune că nu crede dânsul că nu vom fi afectaţi.

Eu cred că lucrurile vor sta altfel.

Vă spun acest lucru pentru că firmele celor două offshore-uri prin care importăm gazele din Rusia depind de Gazprom.

Iar dacă Gazprom va decide că nu va mai livra gaze în România acele offshore-uri cu siguranța se vor racorda politicii de la Moscova.

Pe de altă parte, ce spune domnul Popescu şi are dreptate este faptul că nu vom fi afectaţi la fel de mult ca alte ţări.

Dar şi noi va trebui să intrăm în procesul ăsta de raționalizare a consumului de gaze.

Avem marele noroc şi ghinion că, consumatorii noștri mari industriali sunt închiși acum din cauza prețului mare la gaze şi din această perspectivă s-ar putea să nu ne afecteze foarte mult. 

Întradevăr Europa va intra într-o perioadă extrem de dificilă cu o raționalizare cumplită a gazelor cu efecte concrete din punct de vedere economic si, din păcate, un val de recesiune care ne va afecta şi pe noi în cele din urmă", a explicat Adrian Negrescu, analist financiar, în emisiunea În faţa naţiunii de la Antena 3. 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close