Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Imagini virale cu ambasadoarea României la New Delhi: A "rupt" scena la o sărbătoare tradițională indiană

Imagini virale cu ambasadoarea României la New Delhi: A "rupt" scena la o sărbătoare tradițională indiană

Ambasadoarea României, Daniela Sezonov Ţane, a fost filmată dansând pe muzică tradițională indiană la o sărbătoare la care au participat și alți ambasadori la New Delhi.

Imagini virale cu ambasadoarea României la New Delhi: A "rupt" scena la o sărbătoare tradițională indiană
Sursa foto: Captura Antena 3 CNN
de Ştefan Petrică    |    11 Apr 2023   •   21:52

Ambasadoarea a declarat că s-a îndrăgostit de India după ce a descoperit Vedele și Upanișadele prin intermediul operei poetice a lui Mihai Eminescu și a studiat limba hindi și literatura și filosofia indiene la Universitatea București.

Evenimentul la care a avut loc dansul a fost sărbătoarea Baishakhi, iar mai mulți ambasadori au participat la dansul pe muzică tradițională indiană.

”M-am întors la India-Mamă”, afirma diplomatul, care a mai deţinut funcţii în cadrul Ambasadei României în India.

"În 1992 am primit o bursă a guvernului indian pentru aprofundarea studiului limbii hindi, la Kendriya Hindi Sansthan (Institutul Central de Hindi) din Agra, lucru care m-a făcut să descopăr India la vârsta de 22 de ani”, afirmă ambasadoarea, potrivit site-ului MAE.

Citește și: Dalai Lama, implicat într-un scandal monstru: A fost filmat când sărută un copil pe gură și îi spune să îi "sugă limba" | Liderul spiritual își cere scuze

Între 2000-2004, Daniela Sezonov Ţane a lucrat la Ambasada României din New Delhi, cu gradul diplomatic de secretar III, apoi de secretar II, ocupându-se de domeniile culturii, educaţiei şi politic.

”Pe durata misiunii mele în India, am descoperit frumuseţea şi dificultatea muncii în domeniul umanitar şi m-am hotărât să fac ”seva” (voluntariat, în pură tradiţie indiană) în folosul semenilor mei aflaţi în durere şi nevoi.

Astfel, din 2005 până în 2011 şi apoi între 2014-2015, am părăsit confortabila viaţă de diplomat în favoarea muncii de teren în misiunile Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR)”, afirma diplomatul.

”Acum cercul s-a închis şi, după 17 ani de peregrinări şi lecţii de viaţă, m-am întors la India-Mamă”, declara Daniela Sezonov Ţane.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close