Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Andrei Baciu prezintă avantajele certificatului verde COVID-19

Andrei Baciu prezintă avantajele certificatului verde COVID-19

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a prezentat la Antena 3, avantajele certificatului verde şi cine sunt români care îl pot solicita.

Andrei Baciu prezintă avantajele certificatului verde COVID-19
Sursa foto: Facebook/ Andrei Baciu
de Claudia Popovici    |    29 Iun 2021   •   20:04

O dată cu ameliorarea situației epidemiologice a crescut foarte mult și turismul, mergem în vacanță mergem în concedii. Însă dacă ar fi să prezentăm cu toții 27 de certificate de vaccinare câte state membre sunt, plus alte zeci sute de hârtii documente care demonstrează testarea RT-PCR negativ vă închipuiți că vameşul respectiv ar trebui să ştie tot şi se vor forma cozi kilometrice la punctele de trecere a frontierei.

Există şi acum aceste cozi, tocmai pentru că este foarte dificil să te asiguri că toate documentele diferite sunt autentice și valide și atunci această soluție digitală foarte simplă are un cod QR pe telefon. Pentru cei care au călătorit cu un bilet electronic știu că pui telefonul scanezi și treci foarte ușor, fără să mai trebuiască să stai, să analizezi, să mai explici", a spus la Antena 3, Andrei Baciu.

Întrebat cum putem obţine codul QR,  Andrei Baciu a spus că acest cod este partea fiecărui certificat de vaccinare și se obține foarte simplu. Cea mai directă metodă este aceea prin accesarea platformei certificat-covid.gov.ro care va fi funcțională începând cu 1 iulie. 

Pentru cei care nu au acces la internet sau nu se descurcă încă pe telefon s-a propus o soluție  astfel încât aceștia să își poată descărca prin intermediul primăriilor sau medicilor de familie de la direcțiile județene de sănătate publică certificatele digitale necesare pentru a călători fără probleme.

×
Subiecte în articol: Andrei Baciu certificat verde
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close