Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Andrei Baciu: ”Acum poți să alegi orice vaccin îți dorești”

Andrei Baciu: ”Acum poți să alegi orice vaccin îți dorești”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a explicat pentru Antena 3 faptul că de acum românii se vor putea vaccina cu orice ser doresc și că există două moduri de a verifica ce seruri sunt disponibile în fiecare centru de vaccinare.

Andrei Baciu: ”Acum poți să alegi orice vaccin îți dorești”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    18 Mai 2021   •   19:58

”Acum poți să alegi orice vaccin îți dorești. Mare parte din maratoanele de vaccinare sau evenimentele drive-thru au fost organizate cu vaccinuri produse de Biontech Pfizer pentru că aceasta a fost solicitarea. Însă pentru cei care își doresc un alt tip de vaccin se poate identifica un centru cu un alt tip de vaccin prin două modalități importante: primul ar fi acela al platformei.

Dacă intrăm pe platforma de programare ”vaccinare-covid.gov.ro” acolo fiecare centru de vaccinare când mergi cu săgeata pe centrul de vaccinare îți afișează tipul de vaccin disponibil în respectivul centru.

Pentru cei care nu se pricep să acceseze platforma electronică, o pot face prin call-center și acolo pot afla toate informațiile despre centre de vaccinare din apropiere din oricare localitate și inclusiv tipul de vaccin care este folosit în fiecare centru în parte”, a declarat Andrei Baciu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a mai vorbit și despre găsirea unor soluții de accesibilizare a vaccinării pentru ca oamenii să fie mai ușor motivați să se vaccineze. Oficialul a menționat faptul că vaccinarea fără programare este una dintre metodele care a adus mai mulți romîni în centrele de vaccinare. 

”În teorie există o curbă a adoptării unui produs nou. Dacă în prima parte sunt cei care își doresc să adopte un produs nou, fie și această abordare terapeutică, vaccinarea, acum vine categoria celor pragmatici care își doresc să o facă însă au nevoie de o abordare mai accesibilă. Acum ne concentrăm să mergem complementar cu centrele de vaccinare pe care le avem în momentul de față mai aproape de oameni. Să facem vaccinarea accesibilă. 

În ultima săptămână, 66% dintre cei care s-au vaccinat au făcut-o fără programare. (...) Vedem că acestea sunt soluțiile care funcționează pentru oamenii care au o viață aglomerată. Astfel de soluții funcționează și atunci complementar o să venim cu astfel de mecanisme către oameni.”, a spus Andrei Baciu. 

×
Subiecte în articol: Andrei Baciu vaccin
Parteneri
Un celebru model român a fost arestat pentru viol şi răpire
x close