Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii 3.6 milioane de români vaccinați cu două doze. Andrei Baciu: „Aceasta este soluția și frumusețea vaccinării”

3.6 milioane de români vaccinați cu două doze. Andrei Baciu: „Aceasta este soluția și frumusețea vaccinării”

Andrei Baciu, vicepreședintele campaniei de vaccinare și secretar în Ministerul Sănătății, a vorbit despre cifra de aproape 4 milioane de români vaccinați cu ambele doze de vaccin.

3.6 milioane de români vaccinați cu două doze. Andrei Baciu: „Aceasta este soluția și frumusețea vaccinării”
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Ştefan    |    02 Iun 2021   •   19:53

Un număr de 3.625.610 de românin au fost vaccinați, până în acest moment, cu ambele doze de vaccin anti-COVID.

Andrei Baciu, prezent în emisiunea „În fața națiunii” de la Antena 3, a vorbit despre această cifră, dar și despre target-ul de 5 milioane de români care ar fi trebuit să fie atins până la data de 1 iunie.

„Vedem că vaccinarea are deja un impact asupra transmiterii virusului de la o persoană la alta, în societate, coroborat și suplimentar față de imunitatea pe care au căpătat-o cei care au trecut prin boală.

Pe lângă aceste cifre de persoane vaccinate cu două doze, avem în jur de 4.3 - 4.4 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză. Dacă ținem cont și de faptul că majoritatea celor care se vaccinează deja cu o doză vor face și rapelul, vedem că ne apropiem de această țintă, care era o estimare pentru începutul verii, o cifră de 5 milioane de persoane vaccinate.

Sigur că vom atinge, în perioada imediat următoare, și acest punct, însă vedem că toate aceste acțiuni au până la urmă un impact. Aceasta este soluția și frumusețea vaccinării: faptul că putem să controlăm și putem să închidem pandemia, care ne-a schimbat tuturor viața”, a declarat Andrei Baciu, în exclusivitate, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Andrei Baciu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close