Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Alertă în România. Trei bărbaţi au fost internaţi cu suspiciune de infecţie cu bacilul antraxului

Alertă în România. Trei bărbaţi au fost internaţi cu suspiciune de infecţie cu bacilul antraxului

Alertă în România. Trei bărbaţi au fost internaţi la spitale din Târgu Mureş cu suspiciune de infecţie cu bacilul care provoacă antrax.

Alertă în România. Trei bărbaţi au fost internaţi cu suspiciune de infecţie cu bacilul antraxului
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Silvia Preda    |    08 Sep 2023   •   19:16

Bărbaţii s-au simţit rău după ce au participat la sacrificarea unei bovine. 

Cei trei bărbaţi au avut o evoluţie bună, fiind externaţi. Alte 20 de persoane, care deţineau carne de la acel animal, sunt monitorizate, neavând simptome până în prezent.

"În data de 21.08.2023 Direcţia de Sănătate Publică Mureş a fost informată telefonic, de personalul de specialitate al Compartimentului Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, cu privire suspiciunea de infecţie cu Bacillus anthracis a trei persoane de sex masculin", a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, DSP Mureş.

Citește și: Moartea invizibilă vine din trecut, odată cu încălzirea globală. Virusuri letale, găsite în solul din Arctica, dezghețat după mii de ani

Astfel, din cei trei bărbaţi consideraţi suspecţi, doi au fost internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, iar celălalt la Spitalul Clinic Judeţean Mureş.

”Pe lângă cele 3 cazuri menţionate mai sus, în decursul anchetei epidemiologice au mai fost identificate alte 20 persoane care deţineau carne sau produse din carne provenind de la animalul respectiv. Toate aceste persoane au fost supravegheate medical şi până în prezent nu prezintă simptome de îmbolnăvire”, a mai arătat DSP Mureş.

Antraxul este o boală infecțioasă deosebit de gravă determinată de o bacterie foarte rezistentă. Exista mai multe forme: cutanat, gastro-intestinal, respirator și orofaringian. Cea mai comună formă este antraxul cutanat.

Dacă tratamentul este inițiat precoce, rata de mortabilitate este foarte mică.

×
Subiecte în articol: antrax infectie bacil Târgu Mureș
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close