Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Biserica ortodoxă se leapădă a doua oară de AUR

Biserica ortodoxă se leapădă a doua oară de AUR

Patriarhia Română a criticat, din nou, într-un comunicat de presă menifestările partidului AUR. BOR susține că se dezice ”de orice apologie iresponsabilă făcută exponenților unor regimuri politice dictatoriale din trecut sau din prezent.”

Biserica ortodoxă se leapădă a doua oară de AUR
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    10 Feb 2022   •   20:13

Este a doua oară când BOR se dezice AUR în decurs de o săptămână.

„Creștinismul autentic asimilat, exprimat într-un mod de viață fondat pe o gândire luminată de cuvintele lui Hristos și hrănită de cunoaștere, nu parazitată de ignoranță, lene intelectuală și spirituală, sau întunecată de umbrele ideologiilor politice și ale patologiilor credinței de tip magic (bigotismul, formalismul religios, ritualismul sterp), acest creștinism sănătos care celebrează alteritatea prin respect acordat celuilalt, nu se exprimă niciodată obraznic, agresiv și agramat de la înălțimea unui reper public.

Creștinismul ca mod de viață rodește în plan personal și social bunătate, politețe, bună-cuviință, bun-simț. Noblețe. Adică o stilistică a decenței și o conduită morală aristocratică, nu huliganică. Singura care onorează numele de creștin, singura sanificatoare pentru societate. Alternativele hâde la această manifestare publică a credinței reale exprimă doar surogate de creștinism confiscat politic și ideologic, de care Biserica se dezice ferm.

Biserica se dezice, la fel de ferm, de orice apologie iresponsabilă făcută exponenților unor regimuri politice dictatoriale din trecut sau din prezent, indiferent de faptul că aceștia au mimat sau mimează public creștinismul, concomitent cu acte grave de opresiune sau încălcare a principiilor unei societăți democratice și reverențioase față de valorile creștine pe care s-a edificat.”, a transmis Patriarhia Română.

Citește și: Biserica Ortodoxă critică AUR: ”Amestecarea nătângă a religiei cu politica a făcut deja prea multe victime”

 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close