Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Încă un sondaj îl dă drept câştigător pe Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei

Încă un sondaj îl dă drept câştigător pe Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei

Un sondaj recent îl dă drept câştigător pe Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei. Nicuşor Dan are şanse să câştige dacă Piedone nu candidează!

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mar 2024   •   21:14

Sondajul realizat în București de INSCOP la solicitarea Institutului pentru Libertate și Democrație (ILD) analizează mai multe scenarii de posibili candidați la Primăria Capitalei.

Cristian Popescu Piedone ar câștiga în fața lui Nicușor Dan cu o diferență de aproape 4 procente, 35,1% – 31,6%, în condițiile în care în competiție ar fi și Gabriela Firea. Aceasta ar lua 22,2%.

Dacă, în schimb, candidatul PSD-PNL este Sebastian Burduja, Piedone ia 39,5%, Nicușor Dan, 30,9%, iar Burduja, 18,7%.

În al treilea scenariu, cu Ionuț Lupescu drept candidat al PNL-PSD, acesta ar obține 15,5%. Primul loc ar fi ocupat tot de Cristian Popescu Piedone, cu 40,3%, în timp ce Nicușor Dan e la 33,3%.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la solicitarea Institutului pentru Libertate și Democrație (ILD) în cadrul programului România-Orizont 2030.

Datele au fost culese în perioada 3 -10 martie 2024 prin metoda chestionarului aplicată cu ajutorul interviurilor telefonice.

Volumul eșantionului simplu, stratificat a fost de 1000 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a municipiului București, cu vârsta de 18 ani și peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3.1%, la un grad de încredere de 95%.

×
Subiecte în articol: Piedone Nicușor Dan alegeri București sondaj
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close