Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Claudiu Năsui explică cum ajung turiștii străini în România: "Pe zona galbenă se poate intra cu test negativ sau vaccin"

Claudiu Năsui explică cum ajung turiștii străini în România: "Pe zona galbenă se poate intra cu test negativ sau vaccin"

Claudiu Năsui a explicat, la Antena 3, cum pot fi atrași turiștii străini în România, în special după perioada grea a pandemiei.

Claudiu Năsui explică cum ajung turiștii străini în România: "Pe zona galbenă se poate intra cu test negativ sau vaccin"
de Maria Zărnescu    |    24 Mai 2021   •   19:40

"Am făcut ce am putut pe două paliere: mai întâi, pe palierul de deschidere, pentru că nu ai cum să promovezi o țară care este închisă, mai ales în domeniul turismului și aici cred că se explică foarte mult procentajul de 80%, pentru că există incertitudine.

Noi am făcut tot ce am putut că se eliminăm această incertitudine, pentru că asta ține de statul român. (...) Pe zona galbenă, de exemplu, se poate intra cu test negativ sau cu vaccin și pe zona roșie cu vaccin", a explicat ministrul Năsui.

"Reforma pe care o promovăm este exact aceasta: să fie aceste OMD care au o structură locală, regionale și națională și să fie mult mai mult implicat privatul în această promovare. Aceasta este reforma pe care căutăm (...) să lăsăm oamenii din privat, care și-au pariat banii să decidă cursul de acțiune al acestei promovări și statul să fie o infrastructură, să finanțeze și să facă apeluri la proiecte", a precizat Năsui.

Ministrul Economiei a precizat că din PNRR au fost solicitate câteva zeci de milioane de euro pentru dezvoltarea turismului, dar pentru moment nu se știe concret ce sumă va fi alocată.

Măsurile de relaxare ce intră în vigoare la 1 iunie

"Sunt discuții pe care le poartă epidemiologici. (...) Campania de vaccinare merge bine, iar numărul de cazuri a scăzut. Sunt toate motivele de care avem nevoie ca să ne relaxăm suficient. (...) Îl vom folosi cu siguranță și în România (...) La Ministerul Economiei susținem folosirea vaccinării ca criteriu pentru deschidere, dar și a testului de anticorpi și a testului negativ COVID-19. Încurajăm vaccinarea, prin calea aceasta vom ajunge la normalitate", a mai adăugat ministrul Economiei.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close