Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Cristian Ghinea, despre PNRR: "Nu banii sunt problema, ci demararea lucrărilor. Unele ministere au aberaţii birocratice"

Cristian Ghinea, despre PNRR: "Nu banii sunt problema, ci demararea lucrărilor. Unele ministere au aberaţii birocratice"

Cristian Ghinea, fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene a vorbit despre Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) care a primit, astăzi, undă verde de la Comisia Europeană şi la realizarea căruia a observat o serie de "aberații birocratice".

Cristian Ghinea, despre PNRR: "Nu banii sunt problema, ci demararea lucrărilor. Unele ministere au aberaţii birocratice"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    27 Sep 2021   •   20:29

Întrebat când vor veni banii din PNRR, Cristian Ghinea a precizat că acest lucru se va realiza imediat ce proiectul trece de consiliul de finanţe. Dar problema, spune fostul ministrul al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, nu sunt banii, ci timpul pentru că unele ministere sunt prinse în hăţişul birocratic şi așteaptă încă aprobare.

„Imediat ce trece de consiliul de finanțe. Sunt două ecofinuri stabilite pentru luna octombrie, unul la început, unul spre final. Într-unul din cele două va fi aprobat și de consiliu, după ce a astăzi a fost aprobat de comisie.

Asta înseamnă că imediat poate să vină acest avans de mai mult de 3 miliarde de euro. Nu este niciun fel de îndoială, iar proiectele sunt deja în lucru.

Ghinea: "Nu banii sunt problema, ci demararea lucrărilor"

Eu acum m-aş îngrijora, nu de când vin banii pentru că, am tot spus-o, banii vin anul acesta şi iată că se va întâmpla, ci de demararea lucrărilor.

Sunt ministere care s-au mișcat. Ministerul Transporturilor, de pildă, a demarat licitațiile pentru S7, pentru autostrada Moldovei. Sunt alte ministere care, din păcate, așteaptă o confirmare oficială.

Nu înțeleg de ce așteaptă, am tot semnale în această zonă. Se pot demara licitațiile în toată această perioadă, dar suntem mult prea ficsişti prin administrație și așteptăm încă o confirmare oficială sau un HG care să confirme că pot da drumul.

Sunt aberații birocratice şi i-am spus şi primului ministru astăzi, la întâlnirea pe care am avut-o la guvern unde m-a invitat că, trebuie să demarăm în forță toate aceste programe pentru că, nu avem mult timp la dispoziție.

Trebuie să îndeplinim deja ţinte şi jaloane chiar până la 31 decembrie în acest an", a spus Cristian Ghinea,  fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene la emisiunea "În faţa naţiunii" de la Antena 3. 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close