Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Cseke Attila, după discuția cu comisarul european pe Sănătate: ”Avem promisiuni ca săptămâna viitoare să primim Tocilizumab”

Cseke Attila, după discuția cu comisarul european pe Sănătate: ”Avem promisiuni ca săptămâna viitoare să primim Tocilizumab”

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a discutat cu ministrul Sănătății din România, Cseke Attila, despre gestionarea situației epidemiologice din țara noastră.

Cseke Attila, după discuția cu comisarul european pe Sănătate: ”Avem promisiuni ca săptămâna viitoare să primim Tocilizumab”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    14 Oct 2021   •   19:38

Stella Kyriakides a anunțat pe Twitter convorbirea cu ministrul român al Sănătății:

„Astăzi l-am sunat pe ministrul român al Sănătății pentru a-i oferi sprijinul în situația dificilă prin care trece România în pandemia de covid. Este o provocare foarte reală și lucrăm pentru a sprijini România și toate statele membre aflate în nevoie.”

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a vorbit în cadrul emisiunii „În fața națiunii” despre subiectele abordate în conversația cu comisarul european. Acesta a precizat că România va primi o cantitate din medicamentul Tocilizumab, folosit în tratarea COVID-19, săptămâna viitoare:

„În ceea ce privește ceea ce urmează și de ce sprijin avem nevoie, ele sunt legate în principal de aceste două tipuri de medicamente, Tocilizumabul, pentru care am activat mecanismul european de protecție civilă acum două săptămâni și ceva, firma producătoare ne-a anunțat că nu poate decât la început de decembrie să ne aducă acest medicament.

Avem promisiuni ca săptămâna viitoare să primim o anumită cantitate din partea firmei producătoare, contra cost. Avem cadru legal pentru aceasta, avem sumele necesare, dar e nevoie în continuare de acest medicament, respectiv ceea ce am primit din partea Italiei, și avem și promisiuni din partea altor state membre pentru ajutor privind acești anticorpi monoclonali care s-au dovedit foarte eficienți în partea de început a bolii pentru pacienții cu forme mai puțin severe, până la a șasea zi de simptomatologie.”


 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close