Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Denunț la DNA pentru afaceri ilegale cu lemne. Reacția ministrului Tanczos Barna

Denunț la DNA pentru afaceri ilegale cu lemne. Reacția ministrului Tanczos Barna

Denunț la DNA împotriva conducerilor Romsilva, Direcția Silvică Caraș-Severin și Ocolul Silvic Nera pentru delapidare și abuz în serviciu. Denunțul a fost depus vineri după-amiază de europarlamentarul USR Vlad Gheorghe.

Denunț la DNA pentru afaceri ilegale cu lemne. Reacția ministrului Tanczos Barna
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Raul Stef
de Gabriel Dano    |    28 Ian 2022   •   19:52

Acesta citează comunicări oficiale conform cărora în toate ocoalele silvice din județul Caraș-Severin  au fost constatate probleme.  Este vorba în principal despre lucrări silvice efectuate doar pe hârtie și totuși decontate integral.

Tăierile ilegale de păduri din România sunt în vizorul Comisiei Europene. În exclusivitate pentru Antena 3, comisarul european pentru Mediu a explicat că este extrem de important ca și procurorii să îți aduc sprijinul în rezolvarea acestei probleme.

"Noi primim rapoarte foarte repede și Comisia monitorizează situația și eu am discutat recent cu ministrul, dar și atunci când s-au produs acele evenimente. Cred că este foarte important să ne dăm seama că problemele legate de tăierile ilegale de păduri din România nu au legătură numai cu ministrul mediului și cu pădurarii.

Nu poți interzice ceva ce este deja ilegal. Ceea ce este important este să nu se implementeze niște măsuri, o colaborare între toate organismele implicate. Mă refer aici la poliție, la sistemul judiciar, la procurori, dar și la întregul guvern în această luptă", a declarat Virginijus Sinkevicius, comisar european pentru Mediu, pentru emisiunea Be EU, moderată de Sabina Iosub.

Anunțul făcut de comisarul european pentru Mediu a fost comentat, în direct, la Antena 3, de ministrul Mediului, Tanczos Barna.

"Știe foarte bine și domnul comisar că, cel puțin în 2021, nu am mai avut acele defrișări, tăieri masive, de zeci-sute de hectare care s-au întâmplat în anii trecuți. Pașii făcuți de România în acest sens sunt vizibili, sunt elemente concrete care s-au implementat în 2021.

Am discutat inclusiv despre aspectul pe care l-a menționat și dânsul, despre suportul de care trebuie să beneficiem în lupta împotriva acestui fenomen, pentru că avem nevoie de Ministerul de Interne și aici, într-adevăr, am lucrat foarte bine cu domnul Bode în 2021", a declarat Tanczos Barna, la "În fața națiunii".

 

×
Subiecte în articol: Tanczos Barna DNA desfrisari
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close